В Ужгородській міській раді відбулася зустріч із чеськими дипломатами

В Ужгородській міській раді відбулася зустріч із чеськими дипломатами
В Ужгородській міській раді сьогодні відбулася зустріч міського голови Богдана Андріїва з Надзвичайним і Повноважним Послом Чеської Республіки в Україні Радеком Матулою та Генеральним консулом Чеської Республіки у Львові Павелом Пешеком.

 

Обговорили двостороннє співробітництво, пан Радек Матула подякував Богдану Андріїву за підтримку всіх заходів, які чеська сторона проводила в Ужгороді, відзначив, що співпраця обласного центру Закарпаття із чеськими містами-побратимами – Їглавою та Чеською Ліпою – це конкретні проєкти, події, а не тільки задеклароване на папері. Та й узагалі Закарпатська область є одним із найактивніших регіонів України у співпраці з Чехією.

Міський голова Богдан Андріїв подякував за те, що Чехія – надійний партнер, за постійну підтримку соціальних проєктів в Ужгороді. На жаль, відзначив, Богдан Євстафійович, через епідемію коронавірусу цього року не було такого тісного спілкування із містами-побратимами, але висловив сподівання, що країни впораються і з цим випробуванням і в подальшому співпраця буде ще більш плідною.

Йшлося і про реконструкцію військового кладовища на вул. Климента Тімірязєва в мікрорайоні Шахта та спорудження там, з ініціативи Чеської Республіки та за підтримки Ужгородської міськради, меморіалу загиблим у Першій світовій війні.

Сторони відзначили великий позитив у тому, що Україна та Словаччина підписали напередодні угоду, яка дозволить відновити регулярне авіасполучення до аеропорту «Ужгород». Обговорили також ідею прямого регіонального співробітництва, щоб організувати, як тільки буде можливість, чесько-закарпатський підприємницький форум. Ужгород у цьому питанні мав би стати важливим центром підтримки ділових контактів.

Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів