Новий дитсадок із басейном, танцювальним та спортивним залом, інклюзивними групами в Ужгороді збудують на вулиці Загорській, - Богдан Андріїв

Новий дитсадок із басейном, танцювальним та спортивним залом, інклюзивними групами в Ужгороді збудують на вулиці Загорській, - Богдан Андріїв
Із Всеукраїнським днем дошкілля, який відзначається в останню неділю вересня, сьогодні вітали працівників дитсадків та НВК Ужгорода.

 

На урочистостях в Закарпатському обласному художньому музеї ім. Й. Бокшая міський голова Богдан Андріїв відзначив, що у працівників дитсадків серед усіх педагогів – найважча робота, бо займаються з найменшими дітками. «В Ужгороді понад 5 тисяч дошкільнят у садочках. Величезна вам подяка і шана від усіх ужгородців», – наголосив Богдан Євстафійович.

Привітала колег і начальниця управління освіти Наталія Мухомедьянова, побажала міцного здоров'я, сил та наснаги.

В Ужгороді вкрай гострою є проблема переповненості дитсадків. Тому з 2016-го за ініціативою міського голови Богдана Андріїва ведеться підготовка до спорудження нового дитсадка на 250 місць поруч із вулицями Загорською та Івана Франка, на території колишнього «Зеленгоспу». Це мікрорайон, де в останні роки звели багато новобудов і потреба у будівництві тут дитсадка є дуже нагальною.

Міський голова додав, що новий дитсадок украй потрібен, адже в останні три десятиліття садочків в Ужгороді не будували. За словами Богдана Андріїва, заплановано збудувати поруч і школу.

Сучасний проєкт дитсадка передбачає найкращі умови для 250 вихованців, усе необхідне для дітей з особливими освітніми потребами, басейн, спортивний, музичний, танцювальний зали. Вартість спорудження – майже 111 мільйонів гривень, площа забудови – 2678 кв метрів на земельній ділянці близько 1,2 га. Буде 2 поверхи для 8 групових осередків, до прикладу в ясельному – 3 групи.

Про деталі проєкту розповів головний архітектор Ужгорода Олег Боршовський. Заклад – двоповерховий, комбінованого типу з інклюзивними групами. Загальна земельна ділянка – близько 1,2 га, площа забудови – 2678 кв метрів. Передбачено 8 групових осередків: на 45 дітей ясельного віку (3 групи по 15 малят) та 205 дошкільнят (5 груп по 20 дітей, 3 групи по 15 дітей та 4 групи інклюзивного типу по 15 дітей кожна).

Будуть майданчики для занять на вулиці, басейн із допоміжними приміщеннями, на 2 поверсі – музичний, танцювальний та спортивний зали. Усі приміщення, коридори, входи та виходи спроєктовано зі зручностями для маломобільних груп населення.

Олег Боршовський розповів про попередньо виконану роботу – у 2017 році міська рада прийняла рішення про надання дозволу на розробку проєкту відведення земельної ділянки. Розробили детальний план території, провели всі процедури громадських слухань, після чого земельну ділянку передали управлінню освіти ділянки в постійне користування. Далі – замовили проєктно-кошторисну документацію, отримали всі технічні умови, пройшли процедуру підписання завдання на проєктування. Те, що вже проведено державну експертизу проєктно-кошторисної документації, дає можливість проводити тендер і визначати генпідрядника. Звернулися до Закарпатської ОДА щодо включення проєкту до переліку об’єктів на отримання коштів з Державного бюджету регіонального розвитку.

На урочистостях міський голова Богдан Андріїв також вручив подяку Міністерства освіти та науки України виховательці НВК «Престиж» Ларисі Хомі та грамоти Ужгородської міської ради: вихователям садочків №15 «Казка» Ользі Стан, №20 Наталії Корбач, №26 Валентині Давидчук, №28 Людмилі Басюк, №30 Ганні Легач, №31 «Перлинка» Нелі Рибаковій, №36 Вірі Рештей, №42 «Джерельце» Вікторії Луценко, НВК «Веселка» Степанії Султановій та директорці садка №43 Ользі Чиж.

Ужгородська міська рада

 

25 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів