На Закарпатті попереджено чергову спробу контрабанди цінної деревини до ЄС

На Закарпатті попереджено чергову спробу контрабанди цінної деревини до ЄС
За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури попереджено спробу протиправного вивезення з України цінної деревини.

 

У ході слідства встановлено, що схему контрабандної поставки лісоматеріалів через державний кордон налагодив підприємець із Закарпаття. Всупереч діючій забороні на вивіз необробленої деревини, він продавав її іноземним замовникам. При проходженні митного контролю надавав документи із завідомо неправдивими даними стосовно походження товару.

Вчора спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України в Закарпатській області чоловіка затримано на пункті пропуску "Ужгород". Встановлено, що зловмисник намагався перевезти до ЄС свіжоспиляні лісоматеріали орієнтовною вартістю понад 300 тис грн. При цьому, він запевняв, що їх заготівля відбулася ще у квітні поточного року.

Наразі розпочате кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 201-1 (переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю лісоматеріалів або пиломатеріалів цінних та рідкісних порід дерев, лісоматеріалів необроблених, а також інших лісоматеріалів, заборонених до вивозу за межі митної території України).

Тривають подальші слідчі дії для з'ясування усіх обставин злочину.

Закарпатська обласна прокуратура

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

28 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів