Альтернативне природне паливо в Україні

Альтернативне природне паливо в Україні

 

Основною базою енергетики України на сьогоднішній день є 63% державних  атомних електростанцій – 26,2%, гідроелектростанцій 9,6%, нетрадиційних джерел – 0,2%. Об’єднана електроенергетична система України здійснює централізоване енергозабезпечення електроенергією внутрішніх споживачів і взаємодію з енергосистемами сусідніх країн. Домінуючу роль у виробництві енергії відіграє  також «Нафтогаз». На внутрішній енергетичний ринок України вийшли  також приватні компанії, здебільшого у тепловій та вугільній сферах генерації, це зокрема компанія «MEGAWATT». Вони постачають та розподіляють електроенергію та природний газ кінцевим споживачам на вигідних умовах (дивіться блог компанії).

Наразі основним паливом для ТЕЦ служить природний газ (майже 63%), мазут (17%) і вугілля (5-6%). Але багато енергоблоків на сьогоднішній день потребують модернізації. Тому велика увага останнім часом приділяється відновлювальній енергетиці.

У більшості розвинених країн світу (Німеччині, Данії, Великій Британії, Швеції, Японії) надають особливого значення використанню відновлюваних джерел енергії і вважають енергію сонця, вітру і води, біопалива – перспективою на майбутнє. Україна також взяла на себе зобов’язання до 2020 року згенерувати відновлювані джерела в розмірі до загального енергоспоживання 11 %, зокрема, великий акцент зроблений на розвиток біоенергетичної сфери.

 

28 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів