Побачив світ 7-ий випуск наукового збірника Закарпатського музею народної архітектури та побуту

Побачив світ 7-ий випуск наукового збірника Закарпатського музею народної архітектури та побуту
Сьомий випуск Наукового збірника Закарпатського музею народної архітектури та побуту містить матеріали Міжнародної науково-практичної конференції “Музей як науковий, культурно-освітній та комунікативний простір”, присвяченої 50-річчю ужгородського скансену.

 

Наукові розвідки музейних співробітників, дослідників з Ужгорода, Перечина, Іршави, Києва, Львова, Луцька, Харкова, Переяслава-Хмельницького, Чигирина, Косова, подані до збірника, присвячені історії створення та перспективам розвитку музеїв, принципам організації, формування експозицій та фондових колекцій музеїв, культурно-освітній роботі як формі збереження та популяризації культурної спадщини.

Також піднімаються питання проблем збереження, реставрації та консервації пам’яток культурної спадщини, історії вивчення традиційної народної культури, фольклору як формі збереження та популяризації культурної спадщини.

Видання присвячене також питанням традиційного народного житла та храмової архітектури, традиційному народному та сучасному одягу, традиційним заняттям, ремеслам та промислам, календарній та родинній обрядовості, світоглядним уявленням та народним знанням, громадському побуту, усноісторичним дослідженням.

Закарпаття онлайн

 

29 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів