Закарпатські митники виявили не задекларований вантаж, що втричі перевищує заявлену вартість

Закарпатські митники виявили не задекларований вантаж, що втричі перевищує заявлену вартість
В’їжджаючи до України з боку Словаччини, водій вантажівки під час контролю на митному посту «Ужгород» Закарпатської митниці Держмитслужби подав товаросупровідні документи, згідно яких через кордон переміщувався товар «моторне масло». Вартість вантажу - майже 35 тис євро.

 

За результатами зважування транспортного засобу інспектори спільно з робочою групою Департаменту протидії митним правопорушенням та контрабанді Держмитслужби вирішили провести детальну перевірку вантажу з повним його вивантаженням через розбіжності у товаросупровідних документів та ваги товару. Відтак, були виявлені палети, де знаходились не задекларовані антифриз, гальмівна рідина, масло трансмісійне.

Наразі митники здійснюють документування правопорушення. Орієнтовна ціна не задекларованого вантажу може сягати 100 тис євро. Та остаточну вартість і кількість незадекларованого товару буде встановлено додатково після залучення ескперта. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, обумовлені ч.1 статті 483 Митного кодексу України, та тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100% вартості товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів.

 

Пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби

 

29 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів