Реставрація Невицького замку: уже відбудували одну з веж (ФОТО)

Реставрація Невицького замку: уже відбудували одну з веж (ФОТО)
Невицький замок на Ужгородщині руйнувався роками. Минулої весни дах вежі донжон не витримав вітру і впав. Виходить, витрачати гроші на демонтаж аварійної конструкції уже не довелося.

 

Замок врешті-решт передали в оперативне керування управлінню культури Закарпатської ОДА. Зараз тут втілюють ґрантовий проєкт «Розвиток інфраструктури у сфері туризму і рекреації Закарпаття, шляхом реставрації пам’ятки архітектури національного значення – Невицького замку (перша черга невідкладних робіт)».

Загалом проєкт розрахований на 24 місяці, а загальна його вартість становить понад 11 млн 248 тисяч гривень. Реставрація ж вартуватиме 9 млн 155 тисяч гривень. Фінансують його за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу під відповідний проєкт регіонального розвитку, долучилася й райрада, яка передбачила на реалізацію проєкту 500 тисяч гривень (по 250 тисяч на рік). Працюють над ним спільно з Управлінням культури Закарпатської облдержадміністрації та КП "Ужгородське районне агенство розвитку".

Початок реставрації затягувався через гальмування фінансування, але  влітку цього року почалися інтенсивні будівельні роботи.

Наразі вже майже закінчили відновлення даху однієї з веж замку, ведуть роботи з укріплення стін і незабаром почнеться встановлення даху на головній вежі. Також, як бачимо з фото, у вежі донжон відновили раніше замурований вхід - вона буде вільною до відвідин і матиме оглядовий майданчик.

Uzhgorod.net.ua

Фото публікує ProZak та Тимофій Шмайда

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відновлять вежі, створять аудіогід та підсвітять: що чекає на Невицький замок?

Наші найцікавіші новини - у Інстаграмі та Телеграмі

 

01 жовтня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів