Вистава "Одруження, або Нові витівки Кощія" відбулася в Ужгороді

Вистава "Одруження, або Нові витівки Кощія" відбулася в Ужгороді
Вистава "Одруження, або Нові витівки Кощія" відбулася на великій сцені Драмтеатру в Ужгороді. За словами режисерки Гали Реут, це музична прем’єра до 75-го театрального сезону. 5 персонажів були задіяні у виставі. Прем’єру провели з дотриманням протиепідемічних заходів: глядачів розділяли спеціальні стрічки на стільцях.

 

Інсценізацію музичної вистави "Одруження, або Нові витівки Кощія" режисерка Гала Реут писала з народних казок. У постановці висвітлена тема дружби та кохання. Зорієнтована вона і на малого, і на дорослого глядача. Режисерка каже, вистава нова ще й за мотивом.

"Там і Олена Наймудріша, і Моряк. Чому Моряк от як я зараз вдягнена? Я сама з Одеси, тому цю тему не могла обійти. Але це вже перенесено в замок, який є на Закарпатті. І гори, і ліси. І живе от така собі дівчинка, яка зустрічає хлопця і розуміє, що треба любити".

Образ Олени Наймудрішої дещо інший, режисерка показала її не тендітною, як у народній казці. Її грає акторка Катерина Якубик-Гамага, яка на сцені вже 22 роки. Це не перша її комедійна роль.

"Не мусить бути завжди оцей штамп, який є у казках або мультфільмах,— розповіда акторка. — Треба пробувати різне. Ми працювали над нею і воно якось так окрилено пішло, що я навіть не можу сказати, що було найважче".

Ще один персонаж, Телепень, за задумом режисерки, у виставі перетворюється на героя, який заради друзів ризикує власним життям. Телепня виконує Тарас Гамага. Актор каже: любить грати в казках, бо найвідвертіший глядач – діти.

"Я Ванюшка-телепень, який, так би мовити, трохи не при собі. От він про їжачків думає, співає про їжачків, загадки загадує. Він веселить і принцесу, і кота. Але в якийсь час, майже під фінал, він стає героєм, тому що хоче врятувати і Олену Прекрасну, і морячка від тої трагедії, яка їх чекає. І він жертвує своїм життям та засинає".

Десятирічна Олеся Гайдучок прийшла на виставу казки. Дівчинка розповідає: сподобалися Кощій та Моряк.

"Морячок він такий веселий, цікавий, не залишив Оленку в біді. А Кощій він якийсь цікавий, незрозумілий, злий, а насправді добрий. Я думала, що вистави — це не для мене. Це для дітей. Але ця дуже сподобалася. Я вже не любила з класом ходити на вистави, бо вони були занадто дитячі. А це дуже класна вистава".

Вистава закінчилася одруженням Олени Наймудрішої з Моряком та дружбою з Кощієм.

suspilne.media

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

12 жовтня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів