Фестиваль мисливців: на Рахівщині відкрили сезон полювання

Фестиваль мисливців: на Рахівщині відкрили сезон полювання
Нещодавно у селі Богдан Рахівського району відбувся фестиваль мисливців, присвячений відкриттю сезону полювання. Щороку гостей приймає один із 15 мисливських колективів, що входять до складу Рахівського районного товариства мисливців та рибалок, – «Говерла».

 

Цьогоріч однодумці, поціновувачі світу полювання, зібралися на території Богданського низового колективу. У лісовому масиві влаштували видовищні показові виступи, змагання та готували смачні страви. Зокрема, мисливці змагалися в майстерності імітації реву оленя. Завданням учасників було відтворити звуки: під час пошуку самки, під час захисту свого гарему та звук, коли олень відганяє іншого від свого гарему.

«Також наші мисливці брали участь у стендовій стрільбі. Стріляли по тарілці та імітованому кабану, що біжить. Найкращих ми сьогодні виділили та нагородили. Справа в тому, що участь у цьому конкурсі взяли і молоді претенденти на вступ до мисливських колективів», – розповідає співорганізатор фестивалю Михайло Кабаль.

 

Також мисливець додає, що дуже ретельно готувались до фестивалю. Окрім розваг, продумали і те, чим будуть пригощати присутніх. У меню – смажена картопля з м’ясом, плов, м’ясо на вертелі, ну, і звісно – бограч. Традиційну страву, кажуть мисливці, готують як під час полювань, так і під час фестивалів.

«Бограч – це страва, яку готують на вогні. А от ідеального рецепту бограчу, на мою думку, – нема. Головне – аби була паприка, це, напевно, один із головних інгредієнтів», – розповідає відповідальний за приготування бограчу, мисливець – Іван Джупенюк.

 

Також на стенді можна було побачити фото членів мисливських колективів, під час робіт у лісі, в проміжку між сезонами полювання. А ще свою колекцію рогів оленів та косуль представив єгер Василь Тушер.

Ірина ГРАБКО, Карпатський об'єктив

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

14 жовтня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів