В Ужгороді пройде виставка «Космос Емми Андієвської»

В Ужгороді пройде виставка «Космос Емми Андієвської»
Поціновувачів сучасного українського мистецтва запрошують на виставку робіт української художниці з діаспори Емми Андієвської, що відбудеться 16 жовтня у м. Ужгород, у Закарпатському музеї народної архітектури та побуту (вул. Капітульна, 33а).

 

Початок о 16:00. Вхід вільний (маска+дистанція). 

Емма Андієвська народилася 19 березня 1931 року в Донецьку. Від 1943 року перебуває за межами України. Американська громадянка, мешкає в Німеччині. Член ПЕН-клубу, Спілки професійних митців Німеччини, Національної Спілки письменників України, лауреат Міжнародної літературної премії «Тріумф» (2003 р.) та премії «Тетяни та Омеляна Антоновичів» (2018 р.).

Мистецтво художниці прикрашає колекції провідних музеїв світу. Емма Андієвська є автором двадцяти дев'яти поетичних збірок, п'яти книжок короткої прози, трьох романів та понад дев'яти тисяч картин. Художні виставки художника проходили в США, Канаді, Франції, Німеччині, Австралії, Бразилії, Ізраїлі, Україні та Швейцарії.

Проєкт національного масштабу «Дифузія», приурочений до 30-річчя відновлення незалежності України. Це серія гостьових виставок, які мають на меті продемонструвати світові актуальність, високу професійність та автентичність українського мистецтва, талановитість і творчий потенціал української нації.

 

16 жовтня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів