Богдан Андріїв: Дуже поважний ювілей - 75-річчя - сьогодні відзначає найстаріший і найбільший ВНЗ Закарпаття

Богдан Андріїв: Дуже поважний ювілей - 75-річчя - сьогодні відзначає найстаріший і найбільший ВНЗ Закарпаття
Привітання від міського голови Ужгорода.

 

Ужгородський університет.

Дуже поважний ювілей – 75-річчя – сьогодні відзначає найстаріший і найбільший вищий навчальний заклад Закарпаття, який носить ім'я нашого древнього міста над Ужем – Ужгородський національний університет.

Усі три чверті століття своєї історії УжНУ є вагомою часткою життя, розвитку Ужгорода. На сесії міськради 15 жовтня доручив управлінню містобудування та архітектури вивчити питання про перейменування скверу святої Тетяни біля ректорату вишу на сквер Університетський.

Якщо співвіднести кількість студентів і жителів міста, то можна сказати, що кожен десятий – студент. І, напевно, більшість ужгородців так чи інакше пов'язані з вишем: це його викладачі чи їхні рідні, близькі, студенти, випускники. Тому сучасна історія Ужгорода – це й історія, долі випускників, викладачів УжНУ.   

Саме університет значною мірою пов'язує наше місто зі світом: у багатьох країнах віддають заслужену шану чудовим спеціалістам, які здобули фах саме в УжНУ,  зусилля наших викладачів та студентів винагороджуються високими позиціями Ужгородського університету в українських та міжнародних рейтингах. Із вишами дуже багатьох країн, насамперед європейських, УжНУ має давні, міцні партнерські контакти і важливі наукові напрацювання.  

Викладачі та студенти УжНУ – це сміливість ідей, розмах мрій, могутня синергія молодості і досвіду, знання, а отже – потужний двигун поступу.

Щирі побажання Ужгородському національному університету: добра й високих досягнень. Усім, хто до нього причетний  – здоров’я, невтомного пізнання, успіхів та удачі!

 

18 жовтня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів