Склади Закарпатської митниці поповнились жіночою білизною з Італії

Склади Закарпатської митниці поповнились жіночою білизною з Італії
На митному посту «Тиса» Закарпатської митниці Держмитслужби інспектори вчергове задокументували порушення митних правил, пов’язане із уникненням від обов’язкового декларування та оподаткування.

 

40-річний підприємець з м.Тернопіль, повертаючись з Італії на мікроавтобусі «Мерседес-Бенц Спрінтер», під час проходження митного контролю у червоному коридорі задекларував 40 місць багажу вживаних речей, вагою 700 кг. Усно заперечив наявність будь-яких інших товарів, в тому числі таких, переміщення яких через митний кордон України підлягає обов’язковому декларуванню та оподаткуванню.

Та коли митники перевірили вміст багажного відділення мікроавтобуса, то виявили на підлозі 7 коробок з пакунками, в яких знаходилися нові товари іноземного виробництва. Зокрема, одяг та жіноча нижня білизна в асортименті, різних торговельних марок, розмірів, моделей та кольорів, загальною кількістю 186 одиниць.

Серед них - бюстгальтери  торговельних марок «Verdissima» різних моделей: «RGS CLASSICO FERR», «RGS PUSH UP»; «RGS GRADUATO NO FER»; «MOSCHINO»; «HANRO»; жіночі труси торгових марок «Verdissima» різних моделей - «BRASILIANA», «PERIZOMA», «CULOTTE», «SLIP»; та «MOSCHINO».

До слова, в Інтернет-мережі ціна на жіночу білизну, до прикладу, бюстгальтеру відомого італійського бренду «MOSCHINO», стартує від 1600 грн за 1 шт. Тож, зрозуміло, що загальна вартість не задекларованих 186 речей значно перевищує дозволену митним законодавством загальну суму на ввезення із-за кордону нових товарів – 500 євро і до 50 кг.

Як показує практика у таких випадках, водії відмовляються визнавати не задекларовані товари своєю власністю, аби уникнути адміністративної відповідальності. Даний громадянин України, який працює приватним підприємцем на Тернопільщині, не виняток, пояснив, що перевозив з італійського Мілану в Чернівці на прохання незнайомої йому жінки на ім’я Леся.

Проте відносно нього таки складено протокол про порушення митних правил за статтею 472 Митного кодексу України. Бо не заявив за встановленою формою точних відомостей про переміщувані ним через митний кордон України товари, які в даній кількості підлягають обов’язковому письмовому декларуванню та оподаткуванню.

Наразі вилучені товари потребують додаткової оцінки із залученням спеціаліста-експерта. Справу скерують до суду, який вирішуватиме долю брендової жіночої білизни.

Пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

02 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів