Закарпатська ДПС: платникам щодо скасування дії ЕЦП та дії КЕП

Закарпатська ДПС: платникам щодо скасування дії ЕЦП та дії КЕП
Два роки тому, 7 листопада 2018 року, набув чинності оновлений Закон «Про електронні довірчі послуги» від 5 жовтня 2017 № 2155-VIII (далі по тексту – Закон). Цей Закон ввів поняття нового, більш захищеного електронного підпису – КЕП (кваліфікований електронний підпис) та скасував поняття ЕЦП.

 

Оскільки на той момент усі платники податків користувалися виключно ЕЦП, було передбачено період поступового перехід на КЕП до 07.11.2020 року. Платники податків могли повноцінно використовувати ЕЦП протягом двох років з моменту набуття чинності нових норм.

Для того, щоб отримати актуальний КЕП та продовжувати спокійно підписувати електронні документи та податкову звітність, зверніться до АЦСК, в якому ви отримали електронний підпис.

Наразі, згідно з законодавством, приватні суб'єкти господарювання не зобов'язані використовувати захищені носії інформації: токени, алмази чи Кристали (флеш-накопичувачі, що мають унікальні інвентарні номери та затверджені Держслужбою спецзв'язку), але можуть придбати їх за власним бажанням. Це передбачено Постановою КМУ «Про реалізацію експериментального проєкту щодо забезпечення можливості використання удосконалених електронних підписів і печаток, які базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів» від 03.03.2020 р. №193 (далі по тексту – Постанова). Проте, із 1 січня 2022 року приватні суб'єкти господарювання зобов'язані використовувати КЕП виключно на захищених носіях особистих ключів (токенах).

ДПС у Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

04 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів