Поради закарпатцям: що робити і куди звертатись, якщо в оселі зникло світло

Поради закарпатцям: що робити і куди звертатись, якщо в оселі зникло світло
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» консультує споживачів, як діяти в тому чи іншому випадку. Найперше, що потрібно знати — до кого звертатися, якщо раптово у вашому будинку чи квартирі зникло світло. У кожному окремому випадку це можуть бути різні організації.

 

Пропонуємо вашій увазі найпоширеніші ситуації та варіанти дій:

ВАРІАНТ 1

Якщо світло відсутнє тільки у вашому будинку чи квартирі, то спочатку необхідно перевірити будинкові (квартирні) автомати чи запобіжники. Якщо при включених автоматах (запобіжниках) світло не з’явилося, тоді вже слід викликати фахівця (приватного електрика) або спеціалізовану організацію, яка надає послуги з обслуговування електропроводки. Звертаємо вашу увагу: електромережі всередині будинку (квартири) не відносяться до компетенції ПрАТ «Закарпаттяобленерго» в частині їх обслуговування.

ВАРІАНТ 2

Якщо відсутнє світло у вас та ваших сусідів у межах одного багатоквартирного будинку, необхідно звертатися до голови ОСББ чи житлово-експлуатаційної компанії, яка обслуговує ваш будинок. Електромережі всередині будинку, поза вашою квартирою, є у власності та обслуговуванні ОСББ чи ЖЕКу. Власники об'єктів благоустрою забезпечують освітлення цих об'єктів відповідно до вимог норм і правил (стаття 29 ЗУ «Про благоустрій населених пунктів»).

ВАРІАНТ 3

Якщо відсутнє світло на сходовій клітині або перед багатоквартирним будинком, необхідно звертатись до голови ОСББ чи житлово-експлуатаційної компанії, яка обслуговує ваш будинок. Забезпечення утримання, належного функціонування та збереження освітлювальних приладів на території об'єктів благоустрою, впровадження енергозберігаючих технологій та обладнання здійснюються балансоутримувачами цих об'єктів благоустрою (стаття 29 ЗУ «Про благоустрій населених пунктів»).

ВАРІАНТ 4

Відсутнє вуличне освітлення. Необхідно звертатись до місцевих органів виконавчої влади, оскільки організацію благоустрою населених пунктів забезпечують місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування відповідно до повноважень, установлених законом (стаття 20 ЗУ «Про благоустрій населених пунктів»).

ВАРІАНТ 5

Немає освітлення у цілому мікрорайоні чи на цілій вулиці. У такому разі слід звертатися до ПрАТ «Закарпаттяобленерго» за номером кол-центру 0-800-50-16-20, який працює без вихідних, цілодобово та безкоштовно.

Крім того, ви можете перевірити, чи відсутність електропостачання не пов’язана з плановими ремонтними роботами електрообладнання у вашому районі. З цією метою слід зайти на сайт ПрАТ «Закарпаттяобленерго» і в розділі «Перерви в електропостачанні» (https://zakarpat.energy/customers/break-in-electricity-supply/) пошукати свій мікрорайон чи вулицю. Тут, до слова, вказаний і орієнтовний час виконання робіт.

Адміністрація ПрАТ «Закарпаттяобленерго» вкотре висловлює вдячність споживачам за порозуміння і нагадує, що всі роботи з обслуговування електричних мереж спрямовані на підвищення надійності електропостачання та покращення якості обслуговування споживачів.

 

12 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів