Відомий ужгородський радійник створить вінілову платівку з піснями закарпатських виконавців

Відомий ужгородський радійник створить вінілову платівку з піснями закарпатських виконавців
«Мода на вінілові платівки повертається! Все більше людей хочуть придбати і слухати їх. То чому ж нам не видати свою? Адже вона вічна!» – говорить Олексій Уманський, засновник першого на Закарпатті інтернет-радіо «Єден», випускник відділення журналістики УжНУ. 18 листопада він презентував музичний проєкт, мета якого – видати унікальну платівку з піснями закарпатських виконавців.

 

Про свою ідею Олексій розповів в Ужгородському прес-клубі. Радійник вважає, що проєкт допоможе зберегти пісні на носії, що переживе навіть цифрову епоху.

Вінілова платівка, що з’явиться в межах проєкту радіо «Єден», вміщуватиме 10 пісень різних закарпатських груп та виконавців, які звучать на цьому радіо й були представлені на фестивалі «Intercity». Будуть як нові, так і старі гіти, що найкраще презентують Закарпаття. Під час відбору враховували звучання й тривалість пісні. Загальна тривалість запису на платівці обмежена – від 40 до 50 хвилин.

Серед композицій будуть пісні закарпатців, зокрема тих, хто нині проживає за межами краю, наприклад, Антона Дегтярьова (гурт «Ptakh_Jung»), а також «Рекіти» від «Hudaki Village Band», «Копала крумплі» гурту «Чаламада», «Закарпаття моє» Івана Поповича тощо.

Відомий радійник, випускник відділення журналістики створить вінілову платівку з піснями закарпатських виконавців

Автори і виконавці вже погодили використання своїх композицій у музичному проєкті, навіть надіслали пісні Олексію Уманському в найкращій якості.

Автор ідеї стверджує, що проєкт абсолютно некомерційний, його загальна вартість – 1600 євро. Ціна зумовлена високою вартістю створення платівок. Випуск запланували в кольоровій упаковці тиражем 100 одиниць. Якщо не вийде зібрати необхідну суму, створять 50 екземплярів в однотонних упаковках. Вартість запасного варіанту проєкту – 800 євро.

Олексій запустив передпродаж вінілової платівки. Наразі йому вдалося зібрати 460 євро. Друкувати платівки планує в Італії або Німеччині, адже лише там працюють унікальні заводи з виготовлення таких музичних носіїв. Термін друку – два місяці.

Радійник планує завершити проєкт до третього дня народження радіо «Єден», а це вже 18 січня 2021 року. Докладна інформація про проєкт та умови придбання платівки – на сторінці радіо «Єден» у фейсбуку.

Юлія Дердюк, студентка відділення журналістики

Медіацентр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

22 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів