Паски та світловідбиваючі елементи: набули чинності нові правила дорожнього руху

Паски та світловідбиваючі елементи: набули чинності нові правила дорожнього руху
Зміни, які були внесені, детально описав у Facebook перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

 

Якщо раніше водії та пасажири таксі могли не пристібатися під час руху в населеному пункті, а інструктори з водіння і за його межами, то тепер всі вони повинні бути пристебнуті. Це правило зобов’язує водіїв таксі забезпечити наявність ременів безпеки як на передньому, так і на задньому сидінні і нагадувати пасажирам про необхідність їх використовувати.

Не пристібатися в населеному пункті дозволяється лише водіям і пасажирам з інвалідністю, якщо це фізіологічно неможливо, а також водіям і пасажирам оперативних та спеціальних транспортних засобів.

Також забороняється змінювати розміри, форму, позначення, колір і розміщення номерних знаків, наносити на них додаткові позначення або закривати їх, вони повинні бути чистими і достатньо освітленими.

Велосипедистам дозволений рух смугою для маршрутних транспортних засобів.

Тепер пішоходи обов’язково мають використовувати світлоповертальні елементи у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості. У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїжджою частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи. Це зазначено в п.4.4 ПДР України.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів