Служба зайнятості допомогла майже 11 тис. закарпатців знайти роботу

Служба зайнятості допомогла майже 11 тис. закарпатців знайти роботу
Кількість осіб, працевлаштованих за сприяння Закарпатської обласної служби зайнятості, упродовж січня-жовтня 2020 року становила 10,9 тис. осіб, при цьому, 52,1% з них були працевлаштовані оперативно до надання статусу безробітного. Це свідчення професіоналізму фахівців служби та результат впровадження нових форм роботи та індивідуального підходу до потреб кожного клієнта.

 

З числа колишніх безробітних 25,9% знайшли роботу в переробній промисловості, 17,7% − в оптовій та роздрібній торгівлі, ремонті автотранспортних засобів і мотоциклів, 15,1% − в освіті, 8,0% − у сільському, лісовому та рибному господарстві, 6,8% − у державному управлінні й обороні, обов’язковому соціальному страхуванні, 5,8% – у тимчасовому розміщуванні й організації харчування, 5,4% − в охороні здоров’я та наданні соціальної допомоги, 4,0% − у будівництві, 3,6% − у транспортній, поштовій та кур’єрській діяльності тощо.

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 53 безробітних, з яких 22 особи недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці.

За сприяння обласної служби зайнятості забезпечено тимчасову зайнятість 766 осіб, 275 з яких взяли участь у громадських роботах та 491 − в інших роботах тимчасового характеру.

З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, упродовж січня-жовтня 2020 року за направленням обласної служби зайнятості 693 безробітних проходили професійне навчання. Зокрема, 636 безробітних стажувалися на вакантних місцях за професіями: бармен, бухгалтер, кухар, пекар, продавець-консультант, продавець продовольчих та непродовольчих товарів, швачка, укладальник виробів, офіціант, водій автотранспортних засобів та інші.

Закарпатський обласний центр зайнятості

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів