Підвищення пенсій з 1 грудня: кому і наскільки в Закарпатті

Підвищення пенсій з 1 грудня: кому і наскільки в Закарпатті
Законом України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» передбачено зростання з 1 грудня 2020 року прожиткового мінімуму. Відповідно і мінімальна пенсія теж збільшилась із 1712 до 1769 гривень, максимальна – 17690 гривень.

 

Це стало підставою для перерахунку тих складових пенсійної виплати, розмір яких залежить від прожиткового мінімуму. Це, насамперед:

– доплата за понаднормовий стаж, передбачений Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (для непрацюючих пенсіонерів). В цьому випадку щомісячні виплати перерахують тим, хто має більше необхідного стажу для отримання пенсії (понад 35 років для чоловіків та понад 30 років – для жінок). Такі пенсіонери отримають 1% надбавки від мінімальної пенсії за кожен додатковий рік. З 1 грудня ця надбавка зросте із 17,12 до 17,69 гривні;

– пенсії за особливі заслуги встановлені згідно із Законом України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною»;

– доплати відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань»;

– щомісячна державна адресна допомога інвалідам війни та учасникам бойових дій;

– мінімальна пенсійна виплата людям з інвалідністю, щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, та інвалідам з-поміж учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС;

– державна соціальна допомога на догляд інвалідам війни.

Водночас пенсіонерам, які отримують підвищення за статус «Почесний донор України», зазначена надбавка з 1 грудня цього року становить 218,90 гривень, яка обчислюється в розмірі 10% від затвердженого прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць.

Перерахунок пенсій з 1 грудня проведено автоматично, без особистого звернення пенсіонерів. Розмір підвищення кожній особі визначається індивідуально. Виплату перерахованих пенсій буде розпочато з 4 грудня.

По області проведено перерахунок 225,7 тис. особам, середній розмір підвищення для них – 28,0 гривень. Окрім того перераховано пенсії для 4339 пенсіонерам силових структур, відповідно середній розмір підвищення становить 76,85 гривень.

Головне управління Пенсійного фонду України

в Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

02 грудня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів