Закарпатські прикордонники цьогоріч відмовились від 38 пропозицій хабарів

Закарпатські прикордонники цьогоріч відмовились від 38 пропозицій хабарів
38 випадків відмови персоналу Чопського прикордонного загону від пропозицій неправомірної вигоди на загальну суму понад 33 тисячі гривень зафіксовано протягом поточного року. Десять з них – за минулий місяць. Сподіваючись на поблажливість у питаннях перетину кордону всупереч чинному законодавству, правопорушники пропонували військовослужбовцям грошову винагороду, сума якої коливалася від 100 гривен до 200 євро.

 

Незважаючи на помітне спадання кількості подорожуючих у 2020 році порівняно з минулими роками через загострення епідеміологічної ситуації, спроб підкупу прикордонників не меншає. Поточна ситуація навіть додає певного «колориту». До звичних уже спроб незаконного в’їзду або виїзду з України, уникнення адміністративної відповідальності за вчинення правопорушень, незаконного переміщення товарів через кордон тощо тепер додались і нові чинники, пов’язані з недотриманням карантинних обмежень. Небажання дотримуватися  самоізоляції, спроби в’їзду іноземців без страхових полісів – серед найпопулярніших.

У всіх випадках прикордонні наряди на незаконні пропозиції не пристали та повідомили про спроби підкупу керівництву. З метою з’ясування обставин та прийняття правового рішення щодо ознак злочину, передбаченого статтю 369 ККУ "Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі", прикордонники інформували про зазначені факти відповідні правоохоронні органи.

Зауважимо, що у прикордонному відомстві діє ефективна практика заохочення нагородами та грошовими преміями військовослужбовців, в тому числі і тих, хто відмовляється від хабарів.

Також у прикордонних підрозділах та місцях оформлення осіб, які перетинають державний кордон України, розміщені інформаційні листівки для викривачів корупції з QR-кодом, що дозволяє перейти за відповідним посиланням до електронної форми «Повідомити про факт корупції».

Державна прикордонна служба вчергове наголошує на невідворотності покарання за протиправні діяння на кордоні як з боку персоналу відомства так і осіб, які намагаються втягнути прикордонників у протиправну діяльність. Просимо суворо дотримуватися чинного законодавства та бажаємо щасливої дороги!

Пресслужба Чопського прикордонного загону

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

09 грудня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів