В Ужгородську центральну міську клінічну лікарню привезли 104 кисневі концентратори

В Ужгородську центральну міську клінічну лікарню привезли 104 кисневі концентратори
Медичне обладнання закупили за кошти міського та державного бюджетів: вчора привезли 48 концентраторів, решта 56 – сьогодні. Для лікування хворих на коронавірус в Ужгородській міській клінічній лікарні переобладнали 175 ліжок, зараз 135 із них будуть забезпечені киснем.

 

Як зазначив міський голова Богдан Андріїв, цьогоріч додатково, лише для боротьби із коронавірусом, із міського бюджету виділили майже 18 мільйонів гривень – для придбання необхідного медичного обладнання, дезінфікуючих засобів, засобів захисту в усі комунальні заклади Ужгорода. Також Ужгородській ЦМКЛ із держбюджету нещодавно виділили 607,5 тис. грн для забезпечення ковідного відділення киснем зі стаціонарної кисневої станції, а ще 200 тис. грн спрямують на закупівлю лабораторного обладнання, необхідного для реагування на COVID-19.

Керівник комунального некомерційного підприємства «Ужгородська центральна міська клінічна лікарня» Іван Курах повідомив, що, крім цих концентраторів, лікарня має ще рідкий кисень, зі стаціонарної станції, зараз ідуть перемовини про будівництво ще однієї кисневої станції, уже за кошти державного бюджету. Кисень дуже потрібен, бо є хворі вкрай важкі: людина може вже й не мати коронавірусу, ПЛР-тест негативний, але у той же час для реабілітації потребує кисню, бо легені не відновилися повністю.

Якщо раніше кисень привозили у лікарню раз на півтора місяця, то зараз – кожні 5-6 днів, зазначив Іван Ілліч, тому концентратори були дуже необхідні. Наразі вони покриватимуть усі потреби лікарні. До слова, нині у коронавірусному відділенні 92 хворих, із них кисню потребують 24.

Директор департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Анатолій Пшеничний повідомив, що в нашій області для лікування хворих на ковід виділили 1885 ліжок, за рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я 80% із них повинні бути забезпечені киснем.

«Ужгородська міська центральна клінічна лікарня – одна з найпотужніших в області за кількістю ліжок для хворих на коронавірус. Зараз для цієї лікарні надійшла велика партія кисневих концентраторів, але це ще не все – державою передбачено кошти, за які у І кварталі наступного року тут буде встановлена киснева станція для централізованого забезпечення киснем», – зазначив Анатолій Пшеничний.

Богдан Андріїв наголосив, що спільним завданням міської, обласної та державної влади є забезпечення хворих, і не тільки на цю недугу, всім необхідним для лікування.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

15 грудня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів