Кого буде звільнено в 2021 від сплати єдиного внеску: консультують закарпатські юристи

 Кого буде звільнено в 2021 від сплати єдиного внеску: консультують закарпатські юристи
З 1 січня набирає чинності Закон України 592 – ІХ від 13.05.2020 р

 

 Звертаємо Вашу увагу! З 1 січня набирає чинності Закон України 592 – ІХ від 13.05.2020 р. Відповідно до даного Закону фізичні особи підприємці, а також, особи, які провадять незалежну професійну діяльність* та отримують дохід від цієї діяльності,  звільняються від сплати за себе єдиного внеску у випадку, якщо вони мають постійне місце роботи, за яким роботодавець сплатив за них страховий внесок у розмірі не менше мінімального страхового внеску.  

Дане нововведення буде корисне, в першу чергу, ФОПам загальносистемникам, які сплачували  ПДФО, військовий збір та єдиний внесок. Тепер же ж, достатньо, щоб роботодавець за основним місцем роботи сплатив мінімальний страховий внесок, і особа звільняється від сплати єдиного внеску. В такому випадку прийдеться сплатити тільки ПДФО та військовий збір.

*Під незалежною професійною діяльністю розуміють наукову, літературну, артистичну, художню, освітню або викладацьку, а також медичну, юридичну практику, в тому числі адвокатську, нотаріальну діяльність, або особи, які провадять релігійну (місіонерську) діяльність, іншу подібну діяльність.

 

16 грудня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів