Технологія виготовлення брелоків

Технологія виготовлення брелоків

 

Брелок є одним з найпопулярніших сувенірів в світі. Ці вироби часто використовують маркетологи для просування бренду. Взагалі, складно уявити людину, у якого не було б жодного брелока. Крім того, така продукція відноситься до категорії найбільш довгострокових сувенірів. Як правило, ми рідко міняємо цей аксесуар на новий, тому такі вироби служать дуже довго і з часом його цінність лише зросте. Брелоки з символікою - відмінні подарунки для будь-якого приводу. Причому піднести такий презент можна як молодому студенту, так і дорослій людині має високий статус і вагу в суспільстві.

Eтапи виробництва

Існують різні технології виробництва брелоків, але найпоширенішими є лиття та штампування. За допомогою лиття можна отримати виріб будь-якої форми і товщини, також можлива повна автоматизація процесу в результаті чого можна випускати великі партії продукції в найкоротші терміни. Дана технологія полягає в наступному - розпечений рідкий метал заливають у форму, де він остигає і твердне. За довгий час існування лиття удосконалювалося і сьогодні цей спосіб дозволяє створювати найрізноманітніші вироби, в тому числі і об'ємні 3D елементи.

Штампування є найпопулярнішим способом виробництва сувенірної продукції. Цей метод дозволяє виготовляти вироби високої якості при цьому є одним з найменш витратних при роботі з великим тиражем. Додання певної форми відбувається за рахунок пластичної деформації металу. Здійснюється цей процес наступним чином:

  • спочатку в спеціальній програмі готується ескіз майбутнього брелока;
  • далі ця модель вирізається у воску або металі;
  • при необхідності гравер може підкоригувати її вручну;
  • в спеціальній стали продавлюється точний відбиток цієї моделі. Таким чином виготовляється матриця, яка встановлюється на багаторазовий прес.
  • Якщо потрібні двосторонні брелоки, то виготовляється і зворотна матриця

З яких матеріалів роблять брелоки?

На відміну від нагородної продукції - знаків і медалей, для виробництва брелоків використовують не тільки метал, але і інші матеріали, такі як, полімери, скло, шкіра і натуральне дерево. Для декорування брелоків використовуються гальванічні покриття, стрази, емалі і інша фурнітура. Найголовніше, щоб було забезпечено надійне кріплення з кільцем, в іншому випадку виріб втратить своє головне функціональне призначення. Тому дуже важливо чітко дотримуватися технологію виробництва аксесуарів, а також продумати його параметри, товщину ланцюжка, особливості з'єднань.

Особливості виробництва

Щоб цей аксесуар довго прослужив і радував свого власника необхідно враховувати деякі фактори під час розробки ескізу. Особливо якщо мова йде про виробництво ювелірної продукції за індивідуальним замовленням. Всі виступаючі частини і межі повинні бути максимально згладжені, в іншому випадку вони будуть чіплятися за інші речі і можуть навіть травмувати. Для декорування виступаючих елементів найкраще використовувати не емаль, а гальванічне покриття. Воно більш зносостійке і довговічне, а наявність різних заглиблень на виступаючих частинах може негативно позначитися на зовнішньому вигляді виробу, тому що вже незабаром вони заб'ються брудом і очистити їх буде дуже складно.

Дотримання всіх вищевказаних технічних вимог є запорукою комфортної експлуатації і тривалого збереження первісного вигляду виробу. Компанія "Герольдмайстер" пропонує високоякісні послуги по виробництву ювелірної продукції і нагородних знаків. Багатий досвід, новітнє обладнання, чітке дотримання технологічного процесу дозволяє нам виготовляти вироби будь-якої складності - різних розмірів, форм, з нанесенням української символіки, корпоративних відзнак та інших малюнків. У нас представлений величезний вибір готових брелоків, але також ми працюємо і з індивідуальними замовленнями і будь-яким тиражем.

 

 

23 грудня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів