Старі-нові двері: в Ужгороді на будівлі в модерному стилі відновили історичні двері (ФОТО)

Старі-нові двері: в Ужгороді на будівлі в модерному стилі відновили історичні двері (ФОТО)
Ужгород отримав відновлені історичні двері. Їх встановили на їхнє історичне місце у будівлі колишньої єврейської школи. Це вперше у місті вдалося повернути втрачені давні двері. Практично цілий рік на їхньому місці простояла металева заглушка.

 

Про це у соцмережах розповідає Uzhhorod Modernism.

Двері відновлені максимально точно зі збереженням технології та усіх можливих автентичних елементів.

Разом з дверима в Ужгород повертається і естетика міжвоєнного ар деко: елегантні та глибокі фактури пиляного дубового шпону, стильна геометрія металевих ґрат, патина благородної латуні та гра світла люксового фацетованого скла.

Звісно, усім нам доведеться ще звикнути до натуральних текстур дуба після радянської зеленої фарби. Але нічого — сама будівля колишньої єврейської школи первісно теж була жовто-пісочного кольору, а не білого. Можливо колись доведеться звикати і до нового тиньку. – йдеться у пості.

Реставраційні роботи провадилися у майстерні реставратора Василя Марчишака та його команди. Саме завдяки пану Василю Ужгород отримав до міліметра точну копію дерев’яного полотна автентичних дверей, ідеально підігнаних по фактурі листи дубової ламелі та багато інших важливих деталей, які вимагали досвіду і майстерності.

Олег Путрашик, фахівець по роботі з металом, професійно відреставрував автентичні ґрати і “вилікував” одну зламану деталь конструкції.

Про процес відновлення дверей можна прочитати тут.

Розуміємо і поділяємо побоювання мешканців щодо можливого вандалізму, однак ми маємо впроваджувати «теорію розбитих вікон» на практиці.

Інакше історичне місто перетвориться на масив бункерів з броньованими дверима. – підсумовує Uzhhorod Modernism.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

30 грудня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів