На Закарпатті за рік оформили майже 42 тисячі паспортів у формі ID-картки

На Закарпатті за рік оформили майже 42 тисячі паспортів у формі ID-картки
1 лютого стартує реєстрація на ЗНО. Для проходження зовнішнього незалежного оцінювання обов’язковою є наявність паспорта громадянина України (ID-картки).

 

Нагадуємо, що громадянський паспорт є обов’язковим документом з 14 – річного віку. Для отримання ID-картки потрібно після досягнення молодою людиною відповідного віку звернутися до територіального підрозділу міграційної служби. На період карантинних обмежень це можна зробити і за місцем фактичного проживання за умови наявності необхідних документів. Для оформлення електронного паспорта потрібні: свідоцтво про народження, громадянські паспорти батьків, довідка № 13 про реєстрацію місця проживання, ідентифікаційний код (за наявності). Якщо молода людина ще не отримувала ідентифікаційний код, то вона може скористатися міграційною комплексною послугою ID-14. Процедура передбачає оформлення паспорта з одночасним присвоєнням реєстраційного номера облікової картки платника податків.  Послуга для юних заявників є безкоштовною. 

У 2020 році на Закарпатті було оформлено майже 42 тисячі паспортів громадянина України   у формі ID –картки, половина з них – неповнолітнім. 

Ольга Поштак, головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю та ЗМІ ГУДМС України в Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

21 січня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів