Закарпаття: “Премікси” і надалі труять берегівчан

У Берегівському районі під арештом Генпрокуратури є 1 тис. 9 тонн суміші "Премікс". Роботи щодо її упаковки і завантаження почалися 4 жовтня 2005 року.

 

До 30 листопада було упаковано і завантажено в залізничні вагони 656 тонн, після чого роботи були зупинені. До сьогодні завантажений промисловою сумішшю поїзд стоїть у відстійниках залізничної станції Берегово.

Згідно з результатами першої експертизи суміші, яку провів Інститут гігієни і медичної екології імені Марзеєва в 2005 році, її слід зачислити до категорії найбільш небезпечних, оскільки в ній містяться солі свинцю і азбест. Інститут ім. Марзеєва проводив експертизу за замовленням прокуратури Закарпатської області. "Суміш у принципі може використовуватися з промисловою метою , але вона повинна зберігатися при дотриманні всіх санітарних норм. У Закарпатті ж мішки з нею тривалий час складалися на відкритих майданчиках і навіть на території хлібозаводу", — пояснили в інституті.

Як відомо, Шосткінський завод з переробки хімікатів готовий приступити до утилізації порошку, якщо отримає гарантії оплати від Мінприроди. За попередніми даними, витрати на утилізацію складуть близько 2,5 млн. грн.

РІО

 

18 лютого 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів