Естетика понад усе: топ-10 книг із кращим художнім оформленням

Естетика понад усе: топ-10 книг із кращим художнім оформленням

 

Мистецтво ілюстрації — це той вид художнього оформлення, який чарує око та подекуди зацікавлює не згірше сюжету доброї книги. А ще мистецьке видання з унікальними ілюстраціями — чудовий подарунок з будь-якого приводу.

Гарні книги для подарунків

Якщо ви шукаєте подарунок, який вразить поціновувача української класики, то обов’язково зверніть увагу на книгу «Енеїда» (малюнки Анатолія Базилевича). Репринтне видання 1970 року — класичний сюжет української літератури з неповторним оформленням талановитого Анатолія Базилевича.

До колекційних видань книг належить також «Decommunized: Ukrainian Soviet Mosaics» Євгена Нікіфорова — перше комплексне дослідження радянських монументальних мозаїк. Двісті унікальних фотографій монументальних панно родом із минулого століття, які й досі викликають суперечливі почуття: українські художники знайшли спосіб виходити за межі соцреалістичного канону навіть попри жорсткі обмеження з боку влади.

Для любителів пухнастих та муркотливих котів радимо придбати книгу «Галерея котів» Сьюзан Герберт з неймовірно дотепними ілюстраціями, які переносять величні живописні шедеври у світ котів.

Усім, хто полюбляє зі смаком оформлені біографії відомих митців, неодмінно припаде до душі серія про світових художників від Видавництва Старого Лева. «Це – Далі» розповідає незвичні подробиці життя і творчого шляху екстравагантного каталонського художника, одну з найбільш вагомих постатей в історії світового мистецтва. Завдяки книгам «Це – Моне», «Це – Ван Гог» та «Це – Маґріт», «Це – Воргол» можна дізнатися пікантні деталі з особистого і творчого життя обдарованих живописців. Унікальні ілюстрації та приємне оформлення точно зроблять цю серію потрібною для будь-чиєї полиці.

Елітні книги, що містять ґрунтовне дослідження про мистецтво в чудовому оформленні — це точно про роботу Нільса Бюттнера «Ієронім Босх. Видіння і кошмари». Страхітливі полотна Босха не припиняють викликати до себе інтерес і спонукають до переосмислення й у наш час. Книжка про Босха може стати унікальним подарунком для поціновувачів творчості середньовічного генія.

Для любителів класичної поезії чудовий подарунок — книжка «Галерея чуття. Частина 1» від упорядниці Світлани Привалової. У ній зібрано чуттєві поезії українських і російських класиків: Івана Франка, Василя Стуса, Марини Цвєтаєвої, Сергія Жадана та інших, а особливі полотна білоруського художника Андрія Задоріна органічно та влучно доповнюють тексти. Наступне видання «Галерея чуття. Частина 2» — справжня знахідка для фанатів сучасної поезії, а полотна Сергія Гриневича, використані для оформлення, насправді поселяться в серці власника цієї неймовірної книги.

Книгу в подарунок ви легко знайдете на сайті нашого інтернет-магазину. Зазирайте також на подарункові книги в Україні й обирайте книжку, яка вразить кожного та стане вишуканим і достойним подарунком, який запам’ятається надовго.

 

22 січня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів