На Закарпатті спеціальна комісія стежитиме за офіційним працевлаштуванням працівників

На Закарпатті спеціальна комісія стежитиме за офіційним працевлаштуванням працівників
Через карантин та мораторій на проведення перевірок суб’єктів господарювання, Головне управління ДПС у Закарпатській області здійснює інші, передбачені законодавством, заходи, спрямовані на детінізацію найманої праці та заробітної плати.

 

Зокрема, фахівці податкових органів проводять профілактично-роз’яснювальну роботу через інформування суб’єктів господарювання про переваги легального працевлаштування та відповідальність за порушення трудових правовідносин.

Відтак, завдяки проведеній податківцями роботі, протягом 2020 року суб’єкти господарювання уклали трудові договори із 732 найманими працівниками.

Варто зазначити, що співробітники податкової служби беруть активну участь в роботі постійно діючої робочої групи з питань зниження рівня незадекларованої праці в краї. Перше засідання цієї робочої групи у 2021 році відбулось напередодні в Управлінні Держпраці у Закарпатській області.

Під час засідання учасники обговорили плани спільних заходів на 2021 рік. Зокрема, йшлося про активну інформаційно-роз’яснювальну кампанію, до якої мають максимально долучитись представники Головного управління ДПС у Закарпатській області, Управління Держпраці, управління Нацполіції, Держпродспоживслужби, Пенсійного фонду, Укртрансбезпеки, обласного центру зайнятості, обласної ради профспілок та організації роботодавців краю.

Крім того, учасники робочої групи домовилися про здійснення моніторингу підприємств, де при значних доходах офіційно виплачується працівникам мінімальна заробітна плата, або нижча за мінімальний розмір, а також активізацію в обміні інформацією між відомствами, представники яких увійшли до складу робочої групи.

ДПС у Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

27 січня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів