В Ужгороді обговорили впровадження міжнародного грантового проєкту «Через мистецтво руйнуємо кордони»

В Ужгороді обговорили впровадження міжнародного грантового проєкту «Через мистецтво руйнуємо кордони»
Впровадження міжнародного грантового проєкту «Через мистецтво руйнуємо кордони» за програмою «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020» обговорили напередодні за участю голів міст-побратимів Ужгорода та Міхаловце Богдана Андріїва та Вільяма Загорчака.

 

Як уже повідомлялося, проєкт реалізується управлінням міжнародного співробітництва та інновацій Ужгородської міської ради у партнерстві з міською адміністрацію словацького Міхаловце і передбачає проведення відкритих творчих майстерень, розробку та запуск мобільного смарт-додатку, створення документального фільму «Історія та сьогодення спільного регіону» трьома мовами, оцифрування рідкісних архівних кадрів, створення електронного та друкованого путівників чотирма мовами «Поради для поїздок» із пакетами екскурсій та пішохідних маршрутів в Україні та Словаччині з картами, пропозиціями можливостей для проживання, харчування тощо.

На онлайн-зустрічі окреслили загрози, які існують через пандемію коронавірусу, зокрема відтермінування проведення заходів, передбачених календарним планом проєкту. Після обговорення домовилися продовжити реалізацію проєкту ще на 7 місяців (до травня 2022 року). Основні ж культурно-мистецькі заходи почнуть впроваджувати вже у серпні-вересні цього року.

Узгодили також створення мобільного додатку щодо туристичних і мистецьких подій в Ужгороді та Міхаловце, закупівлю українським партнером – ГО «NOVUM» – обладнання для облаштування галереї на базі історико-культурного центру «Совине гніздо», проведення виставок тощо.

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв висловив сподівання на успішну співпрацю, реалізацію всього задуманого, побажав якнайшвидше відновити традиційне живе спілкування.

У зустрічі також взяли участь заступник міського голови Міхаловце Йожеф Сокологорський, начальниця департаменту міжнародного та міжкультурного співробітництва міста Міхаловце Яна Махова, заступник міського голови Ужгорода Василь Пинзеник, заступник начальника управління міжнародного співробітництва та інновацій Дмитро Мірошніков, представник ГО «NOVUM» Матвій Кадар.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

28 січня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів