Поширення COVID-19: на Рахівщині вкрай гостра ситуація, ще й погіршується

Поширення COVID-19: на Рахівщині вкрай гостра ситуація, ще й погіршується
Головна епідеміологиня області Вікторія Тимчик сьогодні поінформувала журналістів та громадськість про ситуацію з поширенням коронавірусної інфекції в Закарпатській області.

 

Приміром, найбільше випадків за минулу добу зареєстровано в Ужгороді – 32, в Іршавському та Рахівському – по 21, у Виноградівському - 20 (Тимчик уточнила, що наразі ще ведеться статистика по старому районному розподілу).

«Ми на 19 місці серед 25 регіонів України за рівнем захворюваності», – уточнила епідемілогиня. – Після свят спостерігаємо збільшення кількості тижневих випадків майже удвічі – з 400 до понад 800, від початку тижня зареєстрували 573, тенденція нехороша».

Стурбованість викликає, за словами Тимчик, ситуація в Рахівському районі, захворюваність поширюється активно серед мешканців міста Рахова. «Відзначу добре згуртовану роботу працівників первинної медичної ланки і епідеміологів у районі, органів влади – щодо локалізації осередків і недопущення виникнення нових», – уточнила В. Тимчик.

За її словами, причиною поширення недуги є і свята, і туристи: «Не виключено, що після новорічно-різдвяних свят відбулися якісь заходи по організації дозвілля, але ця версія в роботі. Крім того, приїжджає в цей район зараз багато туристів, що теж може додати захворюваності…».

"На Рахівщині вкрай гостра ситуація, – додав головний інфекціоніст Михайло Поляк і додав, що на території району заповнені 115 ліжкомісць, вільних з десяток, і це при тому, що 18 хворих від них на Ужгород ми вже забрали. Ситуація погіршується..."

Uzhgorod.net.ua


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Закарпатті інфекціоністи фіксують багато повторних випадків зараження на COVID-19 

Закарпатська область на 73,5 % забезпечена кисневими концентраторами 

Інфекціоніст Михайло Поляк: «Маємо знову багато важких хворих – свята просто так не пройшли»


Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

29 січня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів