Відремонтувати будинок багатодітнії сім’ї на Закарпатті допомогли волонтери БУР

Відремонтувати будинок багатодітнії сім’ї на Закарпатті допомогли волонтери БУР
Дім багатодітної сім’ї ремонтували волонтери обласного осередку "Будуємо Україну Разом". Протягом вихідних вони відновлювали дві кімнати будинку в селі Великі Лучки на Мукачівщині. Таким чином допомагали малозабезпеченим батькам зробити кращі умови для їхніх чотирьох дітей, меншій з яких 4 місяці.

 

На час ремонту в будинку сім’ю з чотирма дітьми взяла до себе сусідка. Саме вона звернулася до волонтерки Світлани Самойлюк з проханням допомогти багатодітним батькам відремонтувати їхній дім.

"Вони не алко- та наркозалежні – це наше основне правило, тому ми таким допомагаємо. Вона звернулася і сказала, що є такі неблагополучні умови, сім’я не може з цього вийти самостійно, то ми підключилися. Тут працює добросусідство: добрі сусіди прихистили їх на два дні", — розповіла Світлана Самойлюк, яка є координаторкою осередку БУР у Мукачеві.

Стіни від старої фарби відчищає Аліна Гойс. Дівчина вже допомагала волонтерам Будуємо Україну Разом у Мукачеві. Вирішила долучитися вдруге.

"Я така дівчина, яка вміє робити всю роботу і не боїться її робити, — розповіла Аліса. — Нас теж було четверо в мами. Ми теж жили не дуже добре. Тоді, на жаль, не було таких організацій і таких людей, які могли допомогти. А зараз є. І я розумію, що потрібно допомагати, робити добро в цьому світі. Зроби раз і тобі повернеться три рази".

Всі ремонтні процеси тут контролює Валерій Слободянюк. Він розповів: працює інженером та знається на будівництві. У цьому будинку пофарбують стіни, замінять розетки та вимикачі, також поставлять сантехніку. Перед початком роботи Валерій пояснив волонтерам їхні завдання.

"!Багато з них сьогодні з таким видом робіт працюють вперше, — пояснив Валерій, — вперше тримають інструменти. Я провів їм інструктаж і вони навчилися, ось за кілька годин зробили певну роботу. Ремонт досить складний, бо треба видалити всю попередню фарбу, через це багато пилу. Взагалі плануємо зробити це за два дні - у цьому також полягає складність, тому що, як правило, ремонт триває більше часу".

Зараз цей будинок ремонтують восьмеро волонтерів, — розповів координатор обласного осередку Будуємо Україну Разом Павло Прижегодський. За його словами, БУР – це всеукраїнська програма, яка діє на Закарпатті більше року.

"У нас 18 чоловік – це тільки команда. І близько 130-ти волонтерів за рік долучилися до акцій. У нас діє анкета, яку родини можуть подавати, щоб ми прийшли їм допомогти. Також ми співпрацюємо з мукачівським управлінням соцзахисту. Ми відкриті і до різних волонтерських організацій і особистих ініціатив. Тобто, якщо ви бачите, що комусь потрібна допомога, можете до нас звернутися. Це не завжди родини, у нас є притулки для тварин, допомагали й інклюзивній кондитерській в Ужгороді", — розповів Павло Прижегодський.

Також Павло розповів: ремонт будинку для сім’ї в селі Великі Лучки — це 16 акція, яку організували волонтери за час роботи програми БУР на Закарпатті.

suspilne.media

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

01 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів