Тонни закарпатського сміття припливли на кордон з Угорщиною (ФОТО, ВІДЕО)

Тонни закарпатського сміття припливли на кордон з Угорщиною (ФОТО, ВІДЕО)
Екоактивіст Віктор Бучинський днями відвідав угорське місто Вашарошнамень та допоміг прибирати гори пластикового непотребу закордонним колегам.

 

Вже вкотре на кордон Угорщини річка Тиса приносить гори сміття. І знову Україна заплатить величезний штраф за екологічну небезпеку.

Працівники водного господарства міста Вашарошнамень і екоактивісти змушені виловлювати купи непотребу з води. Роблять це майже цілодобово в холодну дощову погоду. Далі його направляють на базу водного господарства де непотріб відстортовують та перероблять чи утилізують. Та все це мали б робити країни з яких сміття пливе: Україна та Румунія.

Закарпатський екоактивіст Віктор Бучинський також поїхав допомогти закордонним колегам ліквідувати сміттєву пляму. Чоловік зняв на відео, як в Угорщині поводяться з непотребом.

Один з засновників угорської природоохоронної організації "РЕТKUPA" Молнар Давід Аттіла звернувся у відео до українців, і зокрема до закарпатців, з проханням не викидати весь непотріб у річки. Поважати себе та своїх сусідів.

Екоактивісти кажуть, що шляхи вирішення сміттєвого питання є:

  • Інформаційна пропаганда сортування ТПВ;
  • Заохочення населення сортувати ТПВ;
  • Роздільний збір та вивезення ТПВ;
  • Будівництво сміттєпереробних та сміттєспалювальних заводів.

Також вже є й законопроект про управління відходами, який на законодавчому рівні зможе врегульовувати питання сортування та переробки сміття, але поки що він пройшов лише перше читання.

Нагадаємо, проблема засміченості річок з кожним роком стає більшою. Минулого року угорці скаржились президенту України через закарпатське сміття.

Mukachevo.net

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

11 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів