На Закарпатті через поширення COVID-19 закриті 60 шкіл, ситуація в освіті загалом напружена

На Закарпатті через поширення COVID-19 закриті 60 шкіл, ситуація в освіті загалом напружена
Станом на сьогоднішній ранок закриті 60 шкіл, протягом дня, швидше за все, мають бути схвалені рішення про переведення на дистанційне навчання ще низки овітніх закладів через стрімке збільшення кількості хворих на коронавірусну інфекцію. Таку інформацію оприлюднив сьогодні під час брифінгу в Закарпатській ОДА заступник голови Ігор Шинкарюк.

 

За його словами, значне зростання захворюваності спостерігається по області серед учителів.

"Провівши аналіз, ми розуміємо, що якщо діти в більшості хворіють безсимтомно, то вчителі частіше за все - важко. Саме тому звертаємося до всіх краян, у родині яких є діти: якщо у ваших сім'ях хтось із оточення чи членів родини занедужав на COVID-19, не відпускайте дітей до школи, навіть якщо вони не мають симптомів недуги, перебувайте на самоізоляції до тих пір, поки вся родина не перевірена", - наголосив Шинкарюк.

На жаль, за його словами, випадки, коли батьки хворі на коронавірусну інфекцію, а діти при цьому відвідують заклади освіти, трапляються. 

"Ми будемо контролювати це питання, звіряти прізвища, будемо перевіряти, де перебувають діти і батьки, в яких виявлений коронавірус. Це потребуватиме величезних затрат зусиль. Але наразі у нас є два варіанти: або дотримуємося карантину вдома, або закриваємо всі школи", - відзначив заступник голови ОДА.

Шинкарюк закликав усвідомити ступінь персональної відповідальності при дотриманні карантинних вимог.

Він наголосив, що це ж саме стосується і дошкільних навчадьних закладів. 

Наразі на дистанційне навчання переведені 60 закладів освіти по області.

uzhgorod.net.ua

Читайте також: Виїжджають на заробітки: на Закарпатті різко зросла кількість тестувань на COVID-19 і виявлених позитивних результатів 

За 1,5 місяця поліція склала на Закарпатті 4000 протоколів за порушення карантину

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

15 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів