Обласні депутати просять уряд затвердити порядок перерахунку пенсій військовослужбовцям

Обласні депутати просять уряд затвердити порядок перерахунку пенсій військовослужбовцям
Депутати Закарпатської обласної рахи вирішили звернутися до Кабінету Міністрів України щодо затвердження порядку перерахунку пенсій військовослужбовцям відповідно до вимог статті 63 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

 

Текст Звернення подаємо повністю:  

 "Відповідно до статті 63 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» перерахунок раніше призначених пенсій військовослужбовцям, особам, які мають право на пенсію за цим Законом та членам їх сімей у зв’язку із введенням в дію цього Закону провадиться за документами, що є у пенсійній справі, а також додатковими документами, поданими пенсіонерами на час перерахунку. Якщо пенсіонер згодом подасть додаткові документи, які дають право на подальше підвищення пенсії, то пенсія перераховується за нормами цього Закону. 

Усі призначені за цим Законом пенсії підлягають перерахунку у зв’язку з підвищенням грошового забезпечення відповідних категорій військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за цим Законом, на умовах, у порядку та розмірах, передбачених Кабінетом Міністрів України. Якщо внаслідок перерахунку пенсій, передбаченого цією частиною, розміри пенсій звільненим зі  служби військовослужбовцям, особам, які мають право на пенсію за цим Законом, є нижчими, зберігаються розміри раніше призначених пенсій.

Однак Порядок проведення перерахунку пенсій, призначених відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 13 лютого 2008 року № 45 звужує зміст та обсяг існуючих прав на отримання належної пенсії, оскільки не передбачає врахування надбавок, доплат, премій при обчисленні розміру пенсії, які враховувалися при попередніх перерахунках пенсій, тобто змінює умови і норми пенсійного забезпечення осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ (міліції) або за прирівняними до них посадами.

Така ситуація при нарахуванні пенсій пенсіонерам-силовикам, коли пенсії, які призначаються на цей час, у три-чотири рази більші, ніж ті, які призначалися до введення в дію наказу Міністерства внутрішніх справ України № 260 від 06.04.2016 року, призводить до розколу у суспільстві та сприяє зростанню соціальної напруги.

У зв’язку із вищенаведеним, ми, депутати Закарпатської обласної ради, просимо Кабінет Міністрі України  розробити та затвердити постанову, якою визначити умови, порядок та розміри перерахунку пенсій пенсіонерам силових структур відповідно до статті 63 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

 Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів