На Закарпаття прибула перша партія вакцини проти COVID-19. Кого вакцинуватимуть?

На Закарпаття прибула перша партія вакцини проти COVID-19. Кого вакцинуватимуть?
Зранку 25 лютого на Закарпаття прибув перший вантаж вакцини Oxford/AstraZeneca (CoviShield) у кількості 14 500 доз. Про це повідомили на сайті Закарпатської обласної державної адміністрації.

 

Вакцину розвантажили на спеціальний медичний склад із відповідними умовами зберігання. 

Першочергово планують вакцинувати 38 медичних працівників із мобільних бригад з імунізації та 1620 медиків, які надають медичну допомогу хворим на COVID-19.

Надалі мобільні бригади вакцинуватимуть працівників та мешканців інтернатів чи інших спеціалізованих закладів догляду за літніми людьми.

Лікарі мобільних бригад пройшли відповідне навчання з імунізації від COVID-19 вакцинами від Pfizer/BioNTech та AstraZeneca. Враховуючи, що ці вакцини вимагають різних умов зберігання та логістики, одна частина мобільних бригад з кожної області вивчила спосіб використання, введення й особливості роботи з вакциною Pfizer/BioNTech, інша – з AstraZeneca.

Загалом на першому етапі буде вакциновано близько 3000 мешканців області, проте за декілька днів до вакцинації кількість охочих у кожному закладі буде додатково уточнюватися.

Вакцина Oxford/AstraZeneca закуплена за кошти державного бюджету.

Вакцинація є добровільною та безоплатною.

Джерело: Офіційний сайт Закарпатської ОДА carpathia.gov.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів