Відсоток людей із COVID-19, які потребують інтенсивної терапії, суттєво зріс, – Закарпатська ОДА

Відсоток людей із COVID-19, які потребують інтенсивної терапії, суттєво зріс, –  Закарпатська ОДА
Сьогодні під час сесії Закарпатської обласної ради прозвучала інформація від Закарпатської ОДА щодо завантаження лікарень пацієнтами, хворими на COVID-19 .

 

За словами директора департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА Анатолія Пшеничного, коли в грудні «палала» центральна Україна, у нас було по 27-28 % заповнення ліжкового фонду, то "зараз ми маємо такий щоденний приріст, що важко з ним справлятися".

До 8 лютого загалом по всій області було 1885 ліжок у 17 закладах охорони здоров’я для лікування пацієнтів, хворих на COVID-19. За останні два тижні по області збільшили ліжковий фонд на 300 ліжок в цих закладах, але вони за день-півтора заповнилися.

«Ми маємо по області 75 % заповненості ковідних ліжок. Це вже паралізує роботу медичної системи. Якщо захворіє один медик, то це означає, що нема кому надавати допомогу вже значній кількості пацієнтів», - прокоментував керівник департаменту.

Реанімаційні відділення по окремих закладах заповнені на 100 %. Відсоток людей, які потребують інтенсивної терапії, суттєво зріс.

«Лікування не є настільки ефективним, як було досі. Терміни перебування на ліжковому фонді теж зросли: якщо влітку було в середньому 7-10 днів, то тепер 14. Більше пацієнтів потребує кисневої підтримки, більше, на жаль, помирає, більше пацієнтів не можуть отримати повноцінну допомогу в палатах інтенсивної терапії, бо їх немає», - сказав Пшеничний.

Щодо забезпечення киснем: у грудні на 1885 ліжок ми мали мету організувтаи 80 % забезпеченості киснем, і ми її майже виконали.Наразі по області збільшили кількість ліжок до 300, але під’єднати їх до кисню не втсигаємо організувати. Це  і матеріально складно.

Що важливо: за січень жоден заклад не отримав плату від НСЗУ за ковідним пакетом. НСЗУ пояснює це тим, що Міністерство фінансів має затвердити паспорт пакету, і ніби на днях всі заклади отримають оплату.

"Ми маємо забезпечити і оплату працівників, і закупити медикамнти, і засоби індивідуального захисту. Ми маємо колаборативно вплинути на цю ситуацію. Нема тут крайніх. Це не проблема медицини, це проблема кожного з нас. Я реально боюся проблеми, що ми не будемо мати, куди класти пацієнтів або будемо обирати, кому надавати допомогу»,- додав Пшеничний.

Керівник департаменту вкотре закликав закарпатців дотримуватися карантинних заходів.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів