"Необхідна активна роз’яснювальна робота з інформування населення про шляхи подолання COVID-19", - Закарпатська облрада

"Необхідна активна роз’яснювальна робота з інформування населення про шляхи подолання COVID-19", - Закарпатська облрада
Депутати Закарпатської обласної ради VІІІ скликання учора під час пленарного засідання другої сесії Закарпатської обласної ради схвалили звернення до центральної влади та Закарпатської ОДА.

 

"Враховуючи високий рівень захворюваності серед закарпатців протягом лютого 2021 року, коли Закарпатська область опинилися серед лідерів у антирейтингу регіонів по госпіталізації та за кількістю летальних випадків серед населення існує необхідність вжиття невідкладних дій по захисту громадян від подальшого поширення пандемії, - йдеться в пояснювальній записці до проєкту рішення обласної ради.

Одним із таких дій мають стати заходи з проведення вакцинації серед населення. Зважаючи на прийняття низки заходів, у тому числі і затвердження плану імунізації населення від COVID-19 Міністерством охорони здоров’я, існує необхідність популяризації серед українців програми дій, пов’язаної із проведенням імунізації (вакцинації) населення проти коронавірусної хвороби COVID-19.

Зазначений проєкт рішення спрямований на привернення уваги до проблеми недостатнього висвітлення в Україні проблеми з вакцинацією населення проти хвороби COVID-19".

Звернення адресоване Президенту України Володимиру ЗЕЛЕНСЬКОМУ, Прем’єр – міністру України Денису ШМИГАЛЮ, Голові Закарпатської обласної державної адміністрації Анатолію ПОЛОСОКОВУ. Текст поаємо повністю:   

"Враховуючи високий рівень захворюваності серед закарпатців протягом лютого 2021 року, коли Закарпатська область опинилися серед лідерів у антирейтингу регіонів по госпіталізації та за кількістю летальних випадків серед населення, існує необхідність вжиття невідкладних дій із захисту громадян від подальшого поширення пандемії.

Широкомасштабна вакцинація населення – єдина можлива опція подолання наслідків пандемії, викликаною гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2. В той час, як майже всі європейські країни уже розпочали масові щеплення від коронавірусної інфекції, в Україну не надійшло ще жодної вакцини. 

Крім  відсутності вакцини, проблемою є також антивакцинаторські настрої, які панують у суспільстві. Засоби масової інформації, соціальні мережі поширюють відомості про шкоду здоров’ю від вакцини. В результаті, за опитуваннями в різних населених пунктах від 40 до 70% осіб, які категорично проти вакцинації. Необхідна адекватна просвітницька й роз’яснювальна робота з інформування населення про шляхи подолання COVID-19.

Ми, депутати Закарпатської обласної ради, висловлюємо глибоку стурбованість відсутністю конкретної інформації щодо того, якою саме вакциною робитимуть щеплення українцям від коронавірусу, в які терміни та у якій кількості  така вакцина буде поставлятись до Закарпатської області.

Відсутність конкретної інформації про дати поставки та кількість вакцин, які надійдуть до області, не дозволяє належним чином розпочати підготовку до процесу вакцинації, а відсутність інформації про вид вакцини – організувати «холодовий ланцюг» для їх зберігання,

Відсутність чіткого плану дій може мати негативні наслідки та спричинити помилки, які для багатьох громадян нашої держави можуть стати фатальними.

Тому, враховуючи зазначене вище, ми, депутати Закарпатської обласної ради звертаємося до:

Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО та Кабінету Міністрів України щодо невідкладного інформування населення про те, якою саме вакциною, у якій кількості та в які строки будуть забезпечені  жителі області в рамках боротьби з пандемією.   

Голови Закарпатської обласної державної адміністрації з вимогою поінформувати населення області про план заходів щодо організації та проведення імунізації (вакцинації) населення від COVID-19, презентувавши на найближчому засіданні ради відповідний регіональний план. У цьому плані мають бути відображені: пріоритетні групи населення, які підлягають першочерговій вакцинації, із зазначенням чисельності кожної групи; результати аудиту наявних та необхідних потужностей для зберігання та транспортування вакцин; перелік місць для проведення вакцинації населення області; перелік закладів охорони здоров’я та кількість медичного персоналу, що буде залучено до проведення вакцинації; перелік суб’єктів, які надаватимуть послуги з транспортування та зберігання вакцин, місць їх зберігання; план проведення тренінгів для персоналу, який залучатиметься до здійснення вакцинації; інші заходи, необхідні для  забезпечення належного та рівного доступу до ефективної вакцини проти коронавірусної хвороби COVID-19 для всього населення, а також для контролю пов’язаних з цим процесів".

 Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

26 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів