Підприємця з Мукачева обвинувачують у спробі контрабанди деревини на понад 300 тис. грн

Підприємця з Мукачева обвинувачують у спробі контрабанди деревини на понад 300 тис. грн
Закарпатською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно підприємця з Мукачева за фактом складання і використання завідомо підроблених офіційних документів та закінченого замаху на контрабанду лісоматеріалів, заборонених до вивозу за межі митної території України (ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 201-1, ч.ч. 2, 4 ст. 358 КК України).

 

У ході слідства з’ясовано, що закарпатець намагався перемістити до Словаччини свіжоспиляну деревину вартістю понад 300 тис. грн. Для цього вніс завідомо неправдиві відомості про походження товару до документів, які використовувалися для одержання необхідного сертифікату й подальшого митного оформлення експортної операції.

Партію лісоматеріалів зупинено у вересні минулого року на пункті пропуску «Ужгород» спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України в Закарпатській області.

Опісля проведено експертизу, яка підтвердила невідповідність вилученого товару заявленому в документації підприємця.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

26 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів