У змаганнях з пауерліфтингу на Закарпатті взяли участь понад 70 спортсменів (ФОТО)

У змаганнях з пауерліфтингу на Закарпатті взяли участь понад 70 спортсменів (ФОТО)
У спортивному комплексі «Юність» пройшов чемпіонат області з пауерліфтингу з жиму лежачи й класичного жиму лежачи серед чоловіків і жінок, в якому взяли участь понад 70 спортсменів.

 

Найуспішніше з ужгородських пауерліфтерів виступила жіноча команда, яка була представлена студентками Ужгородського національного університету. В обох видах програми чемпіонками у вагових категоріях до 57, 63 і 69 кг стали відповідно Наталія Мага, Олеся Янович і Едіта Ковач з факультету здоров’я та фізичного виховання, у жимі лежачи у категорії до 76 кг перемогла Віталіна Пєтухова з цього ж факультету, а у класичному жимі лежачи – Наталія Блага з природничо-гуманітарного коледжу УжНУ.

Абсолютні переможниці

У вазі до 47 кг золотий дубль зробила Наталія Шустур з Виноградова, а серед спортсменок, не важчих за 52 кг, двічі чемпіонкою стала  майстер спорту України міжнародного класу Єлізавета Рижак з Баранинської ОТГ, котра підняла найважчу «жіночу» штангу змагань – 85 кг. Ліза також перемогла в абсолютній першості, друге місце в «абсолютці» посіла Едіта Ковач, третє – Олеся Янович.

Олеся Янович

Ярослав Ситар

У загальному заліку жіноча команда Ужгорода стала першою, на другому місці Баранинська ОТГ, на третьому – місто Виноградів.

Абсолютні у жимі лежачи

У змаганнях чоловіків ужгородські атлети також не залишились без медалей. Чемпіоном у ваговій категорії до 59 кг в обох номінаціях став Владислав Гузинець, а срібним призером у вазі до 120 кг – Роман Корсак. «Срібло» і «бронзу» у жимі й класичному жимі лежачи відповідно виборов голова міської федерації пауерліфтингу Леонід Квятковський (категорія до 93 кг). У цій же ваговій категорії друге місце у класичному жимі лежачи посів студент медичного факультету УжНУ Мирослав Лукеча, а третє у жимі лежачи – Михайло Бережник (категорія до 74 кг).

Команда УжНУ на ЧО з жиму

У своїх вагових категоріях чемпіонами області в обох видах програми стали мукачівці Олександр Грицишин, Ілля Ковач, Василь Балаж, Сергій Русин, спортсмени з Перечина Ярослав Станко і Ярослав Ситар. У вазі до 74 кг у жимі лежачи переміг Руслан Меліхов з Мукачева, а у класичному жимі – Роберт Драгула з Хуста. В абсолютній першості з класичного жиму лежачи кращими стали Василь Балаж, котрий підняв найважчу штангу турніру – 182,5 кг, на 2-му місці Ілля Ковач, на 3-му – Владислав Гузинець. У жимі лежачи трійка призерів виявилась такою самою, тільки ужгородець перемістився на перше місце, а мукачівці відповідно на друге й третє.

Абсолютні у класичному жимі лежачи

У командному заліку серед чоловіків 1-ше місце у Мукачева, на 2-му – Перечин, на 3-му – Ужгород.

Андрій Федорішко, голова обласної федерації пауерліфтингу

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

27 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів