Де повінь наша, заробіток влади?

Рятувальники МНС намагються запобігти повеням у Закарпатті через крижані затори

 

На зміну морозам навесні в Україну можуть прийти повені. Вони спровокують надзвичайні ситуації одразу в кількох регіонах. Щоправда, рятувальники переконують, до ймовірного природного лиха вони готові вже сьогодні. Переконливі завіряння представників МінНС слухав Ілля Калюкін.
Традиційно, Закарпаття є одним із регіонів, де слід очікувати повені. Рятувальники вже нині стежать за рівнем води на тамтешніх річках - Тисі, ЛАториці та Ужі. На останній, у районі Ужгорода, утворився льодовий затор. Вода піднялася на метр і вийшла з берегів. Рятувальники підривають лід.

Григорій Марченко, Міністерство з питань надзвичайних ситуацій:
- Повені не буде. Не буде по тій причині, що немає снігу і таке інше. Але, як ви пам"ятаєте, у 2001 році була велика повінь у Закарпатській області. Це прогноз на сьогоднішній день. Ситуація може змінитися. Тим більше, що ніхто не прогнозує, що цього року цього не може бути.

Повені можуть виникнути і на Сході України. Тому жителі Луганщини вже зараз готуються до весняних вод. Синоптики прогозують, що рівень води в річці Деркула може піднятися на чотири метри. Двісті будинків - під загрозою опинитися у воді.

Володимир Коробко, МНС:
- Ситуация довольно-таки напряженная.

Віктор Чумак, сільський голова:
- Места евакуации у нас определены.

Найбільший ризик небезпеки можливих повеней є у басейні великих рівнинних річок. Тому в деяких водосховищах зараз спускають воду, щоб звільнити місце для талої води. Однак, кажуть рятувальники, спрогнозувати сьогодні - буде повінь чи ні - майже неможливо. Вони готові до повеней, але зізнаються - ідеться тільки про ліквідацію наслідків стихії.

Ілля Калюкін, Дмитро Кантер. 5 канал.

 

24 лютого 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів