Як в Ужгороді стати волонтером або ж знайти волонтерів для своїх проєктів

Як в Ужгороді стати волонтером або ж знайти волонтерів для своїх проєктів
У цій публікації розповідаємо, як долучитися до волонтерства і чому це важливо. А ще розкажемо, як знайти волонтерів для своїх ініціатив.

 

Йдеться про Українську Волонтерську Службу (УВС). Це неприбуткова організація, яка займається волонтерством і втілює соціальні проєкти по всій Україні. В Ужгороді також можна приєднатися до цієї спільноти. Ганна Рейпаші, координаторка УВС в Ужгороді, розповіла нам про важливі рішення, які втілюють активісти, – пише Varosh.

УВС уже зробила чимало:

  • запустила всеукраїнську програму “Агенти Волонтерства”;
  • розробила перший в Україні курс із волонтерського менеджменту;
  • підготувала шкільний урок волонтерства спільно зі студією онлайн-освіти EdEra та МОН;
  • наволонтерила 600+ годин у 15 громадських організаціях;
  • створила перший telegram-канал волонтерських можливостей;
  • підтримала понад 400 проєктів;
  • працювала з волонтерами на фестивалях та масштабних подіях;
  • запустила проєкт “Мій телефонний друг”.

Хто такі Агенти Волонтерства

Це річна програма розвитку волонтерських спільнот по всій Україні. Кожен місяць присвячений певному виду волонтерства.

ГаннаЩомісяця ми маємо організувати тематичну волонтерську акцію. До прикладу, лютий – допомога безпритульним, березень – шкільне волонтерство тощо. Волонтер може спробувати себе в багатьох сферах і для подальшої діяльності обрати ті, що найбільше до душі. Така система розвиває, але й кидає величезний виклик. Кожні два місяці і щоразу в іншрому місті в нас відбувається навчання, ми вже відвідали Одесу та Львів.

Програмі вже три роки, а охочих взяти участь – чимало. Наразі в Ужгороді є двоє Агентів Волонтерства – Ганна Рейпаші та Аліна Фіглар. У лютому вони допомагали безпритульним, а в березні проведуть шкільні уроки волонтерства.

волонтери1

волонтери2

Про “Мій телефонний друг”

“Мій телефонний друг” (МТД) – це всеукраїнський проєкт для підтримки людей, які опинилися на самоті. Волонтеру надають номер людини, яка виявила бажання мати  телефонного друга. Вони зідзвонюються кілька разів на тиждень і розмовляють.

Найчастіше звертаються літні люди , але є і молоді, наприклад, із інвалідністю.

МТД має чат волонтерів, де можна ділитися своїми переживаннями, попросити про пораду чи просто дуже тепло поговорити. Також кожен волонтер доєднується до чат-бота, де знайде купу корисних порад, дайджестів або може поспілкуватися власне з координаторами проєкту. Бажаєте стати волонтером? Чи хочете знайти волонтерів для своїх проєктів? Тоді тисніть на сайт і реєструйтеся.

Varosh 

 

12 березня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів