Зі шкільних їдалень зникнуть ковбаси, сосиски та заморожені напівфабрикати, – Кабмін

Зі шкільних їдалень зникнуть ковбаси, сосиски та заморожені напівфабрикати, – Кабмін
Кабмін змінив норми харчування у школах, дитсадках та дитячих таборах.

 

і шкільних їдалень зникнуть ковбаси, сосиски та заморожені напівфабрикати. Це, згідно з новими нормами харчування у школах, дитсадках та дитячих таборах, які Кабінет міністрів схвалив на засіданні 24 березня.

Нові норми розроблені, відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), передає Діло.

Згідно з нормами, в щоденному раціоні учнів мають бути злакові, овочі, фрукти, ягоди та молочні продукти.

Кількість цукру зменшиться до 25 г на добу, солі на рівні менше 5 г на добу, насичених жирів до 10 % добового раціону, що сприяє профілактиці гіпертонії та знижує ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи та інсультів у дорослому віці, йдеться в пояснювальній записці.

Якщо у дитини є довідка від сімейного лікаря або педіатра про деякі дієтичні потреби, навчальний заклад зобов’язаний організувати окреме харчування для цієї дитини.

Керівники навчальних закладів та дитячих закладів оздоровлення і відпочинку можуть обрати ефективну модель організації харчування – кейтеринг, шляхом здачі харчоблоку закладу в оренду для організації харчування дітей.

Проєкт передбачає повну заборону ковбас, сосисок та заморожених напівфабрикатів. Крім того, зі шкільних їдалень мають зникнути солодкі газовані напої, енергетики та борошняні кондитерські вироби.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 березня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів