Закарпатська область готується до зустрічі "пташиного грипу"

Наближення весняного сезону масових перельотів мігруючих диких птахів може спричинити реальну загрозу поширення високопатогенного вірусу "пташиного грипу" серед людей, застеріг на прес-конференції в Ужгороді заступник начальника управління ветеринарної медицини в Закарпатській області.

 

Відзначається, що кожен новий випадок захворювання людей підвищує потенційну трансмісивність вірусу та формування пандемічного штаму грипу, оскільки Закарпаття розташоване на шляху трансконтинентального коридору весняного перельоту птахів.

В сі зусилля відповідних служб спрямовані на попереджувальні заходи поширення цього захворювання серед людей. Управлінням підготовлено сім телепередач, проведено шість прес-конференцій, опубліковано 10 статей стосовно профілактики недопущення захворювання "пташиним грипом", також розтиражовано про це пам’ятку українською та угорською мовами.

У разі появи вірусу рекомендовано 100% знищення домашньої птиці в радіусі 5 км від осередку інфекції, запровадження карантину, заборону використання продукції птахівництва, її утилізацію, проведення дезінфекції, дезінсекції та дератизації в осередку.

За даними ветслужби Закарпатської області, наразі фактів циркуляції вірусу "пташиного грипу" в регіоні не виявлено. Щодо захворювань на грип серед людей, то ні клінічно, ні вірусологічно його штами не зареєстровані. Захворюваність на інші гострі респіраторні інфекції перебуває в межах сезонного підйому (у 2,3 разу нижче епідемічного порогу).

 

27 лютого 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. андрій 2006-02-27 / 12:26:00

    добро пожаловать в ад?????

    що це початок кінця???