Головний тренери ФК "Ужгород": "Ми не мали права сидіти в обороні, граючи у більшості"

Головний тренери  ФК "Ужгород": "Ми не мали права сидіти в обороні, граючи у більшості"
Головний тренер ФК “Ужгород” Володимир Васютик поділився своїми думками щодо переможного поєдинку проти “Епіцентра” (2:0).

 

— У принциповому матчі проти прямого конкурента у боротьбі за лідерські позиції у турнірній таблиці команда здобула перемогу, при цьому залишивши свої ворота на замку. Чи виконали гравці повністю план на гру?

— В таких лобових матчах стратегічно важливий результат. І зрозуміло було, що не буде досить видовищний поєдинок. Хлопці виконали план, який ми готували на гру. Звісно, не все виходило, що ми хотіли. Але загалом гравці повністю впорались і здобули три очки, які дуже важливі у турнірній ситуації і впливають на те, за які позиції ми можемо боротися.

— У таких принципових протистояннях зазвичай перемагає команда, яка виграла центр поля. Що скажете про гру Владислава Шкіндера, Віктора Ряшка та Адріана Пуканича?

— Звісно, ми так і розраховували. Розуміли, що суперник грає за схемою 3-4-3: фланги діють широко, два опорні півзахисники. У нас був план зіграти з ними за такою ж схемою. Але це було б протистояння опорних півзахисників, це був би відкритий футбол, певний ризик. Ми обрали інший варіант: заволодіти центром поля і шукати можливості для того, аби проводити свої атаки. І стандарт, який ми готували, у нас пройшов добре. Одним словом, хлопці впорались з роботою.

 

— Досвідчений оборонець Олег Допілка, послуговуючись футбольним сленгом, просто таки з’їв бразильця Барбосу да Сілву. Була настанова грати персонально з цим форвардом?

— Ні, такої настанови не було. Ми розуміли, що вони гратимуть у три нападники, активно включатимуться латералі. І до штрафної площадки ще потрібно було правильно перебудуватися. Якби хтось грав персонально, то довелось би комусь з глибини входити. Хлопці все правильно робили. Олег Допілка за рахунок досвіду впорався з цим завданням. І вся оборона разом з воротарем зіграла другий матч поспіль на нуль, що не може не радувати.

 

— Гол Олега Вишневського після розіграшу штрафного — це домашня заготовка?

— Дійсно, це була домашня заготовка. Але вона трошки пішла не тим макаром, як ми планували. Ми знали, як вони у цій зоні будують оборону, яку зону можна відкрити. Ми готували, звичайно, цей стандарт. Слава Богу, він пройшов. Там є імпровізація на завершальній стадії у будь-якому випадку.

 

— Юрій Чонка, якого Ви випустили на останню десятихвилинку, відзначився голом. Очевидно, робили ставку на те, аби цей гравець міг притримати м’яч, організувати контратаку. Як прокоментуєте цю заміну?

— Звичайно, ми для цього його і випускали на поле. Щоправда, хотіли це зробити навіть раніше. Я вагався який фланг знімати: і Сергій Машталір включився, і Олег Вишневський виконував той обсяг роботи, при чому, як попереду, так і в обороні. Уже коли Машталіра почали хапати судоми, то зрозуміло, що потрібно було його змінювати. Зрозуміло, що Чонка або увійде у гру, або ні. І ризикувати при рахунку 1:0 було досить важко. Щодо забитого голу, то, звісно, суперник хотів відігратися, тим більше, вони були у меншості, а відповідно відкривалися вільні зони. Ми не мали права сидіти в обороні, граючи у більшості. І це треба було використати, щоб спокійно завершити матч.

— Наступний поєдинок команда зіграє також у рідних стінах — проти команди “Оболонь-2”. З одного боку, перевагою можна назвати той факт, що всі три матчі команда проведе вдома, без важких виїздів. Однак наскільки складно відновлюватися, адже інтервал між матчами — 4-5 днів?

— Звісно, що часу на відновлення мало. І напередодні матчу з “Волинню-2” у хлопців протягом 10 днів практично не було вихідних. Наступного дня після матчу з “Епіцентром” я дав вихідний, бо розумів, що може це десь накопичитися. На поєдинок з “Оболонню-2” налаштовуємося так само серйозно, по-бойовому. Тому що ми розцінюємо всі три домашні матчі цілим пакетом: незалежно в якій грі скільки очок набирати, потрібно здобувати максимальну кількість у всіх трьох поєдинках.

ФК "Ужгород"

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 березня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів