Понад 30 питань розглянули на засіданнях "транспортної" комісії в Ужгородській міськраді

Понад 30 питань розглянули на засіданнях "транспортної" комісії в Ужгородській міськраді
Два засідання комісії з безпеки дорожнього руху та координації роботи автотранспорту провели цього тижня в Ужгородській міській раді. Загалом члени комісії, яку очолює заступник міського голови Василь Пинзеник, розглянули понад три десятки питань.

 

Вивчивши звернення, що надійшли, вирішили, зокрема, оголосити конкурс на обслуговування маршруту №19 КПП “Ужгород” – "Речовий ринок" та змінити схеми проїзду з автовокзалу на пл. Шандора Петефі; підтримали збільшення кількості автобусів на маршруті № 58 “Залізничний вокзал - УжНУ” за умови розірвання чинного договору та оголошення нового конкурсу; доручили КП “Ужгородський муніципальний транспорт” забезпечити перевезення на автобусному маршруті № 20 згідно із договором. У збільшенні кількості автобусів на маршруті № 26 “в/м 555- м-н. Горяни-УжНУ” відмовили, як і в облаштуванні автобусної зупинки на вул. Івана Анкудінова, біля буд. 29.

Разом із тим, підтримали облаштування автобусної зупинки на вул. Олександра Можайського, 29, погодили назви зупинок у напрямку Нового району “Богословська академія” та “Сільпо”, у напрямку УжНУ – “вул. Можайського” та “Богословська академія”.

Департаменту міського господарства, відділу транспорту та управлінню патрульної поліції на підставі пропозиції КП “Ужгородський муніципальний транспорт” доручили розробити схему руху громадського транспорту з виділенням окремих смуг та вивчити досконаліше це питання з виїздом на місця.

Через те, що приватні авто блокують в’їзд бригад екстреної допомоги на територію центру первинної медико-санітарної допомоги, члени комісії надали дозвіл на встановлення там обмежувача руху (шлагбаума). Погодили і встановлення автоматичного шлагбауму на в’їзді на прибудинкову територію житлового будинку №6 на вул. Миколаї Божук. Комісія не заперечувала й щодо встановлення обмежувачів руху на проїзній частині прибудинкової території ОСББ “Грушевського 37-Зірка”, а також встановлення обмежувачів руху (лежачих поліцейських) на вул. Малиновій біля буд.13 за власні кошти заявників.

Комісія відмовила:

- в обмеженні швидкості руху до 30 км та встановленні шлагбауму на вул. Ярославській;

- у перенесенні зупинки громадського транспорту від пабу “Белфаст” до кафе “Фантазія”;

- у тимчасовому обмеженні проїзду транспортних засобів не мешканців провулку від вул. Михайла Салтикова-Щедріна (біля буд. 116, 118) до вул. Озерна (біля буд. 16.18);

- у встановленні біля обласного центру зайнятості та обласної бібліотеки дорожнього знаку “Стоянка заборонена”.

Ще одне рішення – управлінню муніципальної варти доручили підготувати проєкт рішення виконкому про демонтаж металевої конструкції на вул. Нововолодимирській.

Погодили члени комісії встановлення обмежувача висоти та відповідних дорожніх знаків для обмеження руху великогабаритного транспорту на вул. Собранецькій (в кінці вулиці) і внесення відповідних змін у схему організації дорожнього руху. Крім того, вирішили розробити комплекс заходів із розміщення висотних обмежувачів руху на території міста.

Питання про облаштування паркомісць на вул. Петра Лінтура, 7 відклали на виїзне засідання комісії, як і проєкт організації дорожнього руху на перехресті вул. Підгірна-Миколи Гоголя-Цегольнянська та внесення змін в організацію дорожнього руху на вул. Юрія Гойди (щодо одностороннього руху від переходу з вул. Михайла Ломоносова у напрямку ОДА).

Погодилися члени комісії з проєктами благоустрою прилеглої території – проєктованого багатоквартирного будинку із приміщенням комерційного призначення на Слов’янській набережній, 21 А та багатоквартирного будинку із приміщенням комерційного призначення на вул. Возз’єднання, 19.

Низку доручень дали департаменту міського господарства, зокрема, облаштувати дорожній знак “Рух заборонено” біля в’їзду на територію станції переливання крові вул. Льва Толстого, 15; заїзну кишеню біля збудованої автобусної зупинки “Ужанська долина” на вул. 8-го Березня, знак “Автобусна зупинка” на вул. Михайла Грушевського (навпроти коледжу мистецтв); пішохідний перехід біля буд. 56 та №1В на вул. Івана Франка; перенести пішохідний перехід на вул. Собранецькій (облспоживспілка) у сторону пл. Корятовича (до приміщення облавтодору).

Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

26 березня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів