Викрадали людей і погрожували вбивством: на Закарпатті СБУ затримала організатора «бойового осередку» злочинного угруповання

Служба безпеки України нейтралізувала у Закарпатській області так звану «бойову групу» міжрегіонального організованого угруповання, яке тероризувало і залякувало громадян. Встановлено факт викрадення людини, з якої зловмисники вимагали гроші.

 

У разі несплати 4-х тисяч доларів, вони погрожували потерпілому вбивством. Правоохоронці під час спецоперації затримали у Мукачеві організатора і учасників банди. За попередніми даними слідства, до складу групи входило четверо мешканців Дніпра, один з яких раніше засуджений за вчинення тяжких злочинів. Зловмисники створювали штучні конфліктні ситуації і після цього вимагали гроші за нібито «владнання» ситуації.

Щоб змусити потерпілих платити, бандити застосовували психологічний тиск і погрожували фізичною розправою. У межах кримінального провадження за ч.2 ст.189 (вимагання) Кримінального кодексу України повідомлено про підозру чотирьом фігурантам. Зловмисникам обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави – близько 91 тис. грн для одного з фігурантів і майже 80 тис. грн для кожного з трьох інших. Тривають слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до діяльності організованого угруповання. Спецоперація проводилась спільно зі співробітниками Національної поліції за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Пресслужба УСБУ в Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

05 квітня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів