На Закарпатті СБУ заблокувала нелегальний видобуток корисних копалин на понад 1 млн грн

На Закарпатті СБУ заблокувала нелегальний видобуток корисних копалин на понад 1 млн грн
Служба безпеки України у межах заходів із охорони природних ресурсів викрила і блокувала незаконний видобуток корисних копалин загальнодержавного значення на Закарпатті. Дії комерсанта завдали державі збитки на більше ніж 1 млн грн.

 

Оперативники спецслужби встановили, що організував оборудку місцевий підприємець. Він налагодив незаконний видобуток піщано-гравійної суміші у водоохоронній зоні річки Теребля під виглядом розчищення русла. Зловмисник проводив роботи переважно за межами запроектованої ділянки із залученням вантажної техніки та найманих робітників. За оперативною інформацією, до протиправної діяльності він залучив власного сина. Реалізовував корисні копалини чоловік комерсантам на території регіону. За висновками експертів, тіньовий промисел міг призвести до негативного впливу на гідрологічний стан річної екосистеми. Ініційована СБУ інженерно-екологічна експертиза підтвердила факт незаконного видобутку понад 1,6 тисячі кубометрів копалин.

У ході слідчих дій правоохоронці виявили техніку, задіяну на нелегальних роботах. Вирішується питання щодо накладення арешту на майно. Наразі організатору протиправної діяльності повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. СБ України продовжує активну реалізацію комплексу заходів з недопущення завдання шкоди об’єктам критичної інфраструктури екологічної сфери. Документування оборудки проводилось спільно зі слідчими ГУ НП у Закарпатській області та екологічною інспекцією під процесуальним керівництвом Закарпатської обласної прокуратури.

Ванда Мільо, речниця СБУ в Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

14 квітня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів