В Ужгороді розглянули проєкти щодо будівель. Які рішення?

В Ужгороді розглянули проєкти щодо будівель. Які рішення?
П'ять проєктів щодо будівель в Ужгороді розглянули напередодні на черговому засіданні архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури міської ради.

 

Розпочали з проєктної пропозиції будівництва магазину «АТБ» на розі вулиці Залізничної,2 та площі Георгія Кірпи. Планується одноповерхова споруда висотою 5 метрів, архітектор представив своє бачення, як інтегрувати її в нову концепцію забудови площі біля вокзалів, розміщення буферної зеленої зони, паркувального майданчика на 13 місць біля магазину тощо. Проте члени архітектурно-містобудівної ради зауважили, що проєкт не враховує складність містобудівного середовища, не пропонує вирішення транспортної розв’язки, тому його потрібно узгодити з транспортно-дорожньою схемою площі Георгія Кірпи, яку розробляє ДПІ «ДІПРОМІСТО» для змін до генерального плану Ужгорода.

Розглянули на засіданні й паспорт опорядження фасадів будівлі юридичного факультету УжНУ на вул. Капітульній, 26. Споруда знаходиться на території історичного ареалу та пам’ятки містобудування місцевого значення – Комплекс Замкової гори, є пам’яткою історії місцевого значення. Проєкт розглянула Консультативна рада Закарпатської ОДА, є позитивний висновок органу охорони культурної спадщини. Однак на засіданні зазначалося, що якість робіт неналежна, запропонований колір даху не притаманний, дуже агресивний, не вписується в історичне сформоване середовище. Проєкт відхилили, його повинні доопрацювати, замінити колір даху і знову подати на засідання архітектурно-містобудівної ради.

Не погодили і проєкти «Будівництво індивідуального житлового будинку з вбудованими приміщеннями комерційного призначення на вул. Лермонтова, 7» та «Реконструкція індивідуального житлового будинку на вул. Лермонтова, 7б». Там на суміжних ділянках планується зведення 2-х зблокованих триповерхових будинків із мансардним поверхом, із вбудованими комерційними приміщеннями.

Зазначалося, що у кварталі індивідуальної забудови щільна малоповерхова багатоквартирна забудова можлива лише за умови комплексної реконструкції всього кварталу. Проєкт мають доопрацювати як індивідуальну забудову і подати на засідання архітектурно-містобудівної ради.

Відхилили і паспорт опорядження фасаду будівлі на вул. Корзо,23. Будівля розташована на території історичного ареалу та пам’ятки містобудування місцевого значення – Комплекс Замкової гори, є щойно виявленим об’єктом архітектури. Документи рекомендували доопрацювати, виконати обмірні креслення та якісний проєкт.

Хоча були зауваження, за основу прийняли ескізний проєкт будівництва двоповерхової адміністративно-торгової будівлі на вул. Миколи Бобяка, 26а. Рекомендували управлінню містобудування та архітектури надати містобудівні умови та обмеження на проєктування об’єкту.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

23 квітня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів