Зі "сміттєвою" проблемою на кордонах на Закарпатті боротимуться електронною чергою

Зі "сміттєвою" проблемою на кордонах на Закарпатті боротимуться електронною чергою
23 квітня за участі представників Служб автомобільних доріг областей, які мають кордон з країнами ЄС, відбулася онлайн-дискусія «Проблема сміття. Чи можливий чистий кордон з ЄС?».

 

Представник Служби автомобільних доріг у Закарпатській області, яка має найбільшу кількість КПП на кордоні з Євросоюзом, запропонував учасникам дискусії задіяти цілий комплекс заходів. Серед них:  

- збільшення відеонагляду у місцях скупчення автомобілів на КПП; 

- посилення відповідальності за викидання сміття у неналежному місці;

- електронна черга на перетин кордону. 

Останній пункт дозволить розвантажити пункти пропуску, завдяки чіткому регламентуванню часу. «Приміром, людина може чекати своєї черги на об’єкті сервісу – у кафе, на заправці чи майданчику для відпочинку. А до зазначеного часу під’їхати до шлагбауму. Це дозволить нам уникнути скупчення автотранспортних засобів в обмеженому просторі. Однак найголовніше – це посилення відповідальності за викидання сміття у неналежному місці», – зазначив заступник начальника Служби автомобільних доріг у Закарпатській області Василь Рурич.

Проблема сміття є нагальною для Закарпаття. Yа початку року 2021 року на пункті пропуску на КПП «Лужанка» у чергах на перетин кордону щодоби стояли до 2,5 тисяч людей. При цьому населення самого села – 600 осіб. Все сміття, яке по собі залишили наші співгромадяни, вивезли 8 вантажних машин. Однак статистика про кількість штрафів за викидання сміття у неналежному місці  працівниками поліції відсутня. 

«У Закарпатській області немає сміттєпереробного заводу, а на полігон побутових відходів сміття везуть через всю область. А деякі мешканці вивозять побутове сміття у мішках і просто кидають його при дорозі. Вважаю, що ці «герої» мають бути відомі всій області», – зазначив Василь Рурич.

Служба автомобільних доріг у Закарпатській області звертається до громадян та учасників дорожнього руху щодо дотримання правил благоустрою.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 квітня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів