На Закарпатті митні інспектори вилучили незадекларовані брендові речі у відправленнях з Франції

Замість дозволених митним законодавством 500 євро, перевізник рейсового автобуса завозив в Україну новенький товар іноземного виробництва, вартість якого, за попередньою оцінкою, понад 15 тисяч євро. Тож, за уникнення декларування та сплати податків, водій «поплатився» адмінпротоколом та вилученням предметів правопорушення.

 

46-річний водій автобуса марки «VAN HOOL» на польських реєстраційних номерах заїхав у зону митного контролю митного поста «Тиса» Закарпатської митниці Держмитслужби сьогодні (27.04) пізно вночі.

Під час проходження митно-прикордонного контролю у «червоному коридорі» вказав у декларації про наявність багажу у кількості 48 місць, в основному, вживані речі. Усно підтвердив, що не переміщує будь-які речі, переміщення яких через кордон обмежено.

Однак, при перевірці багажного відсіку інспектори виявили новий товар іноземного виробництва, що знаходився: у картонній коробці, дорожній сумці та господарській сумці. За попередньою оцінкою, вартість незадекларованого товару складає понад 15 тисяч євро. Тоді як, не підлягають письмовому декларуванню та не є об'єктами оподаткування митними платежами товари (за винятком підакцизних), сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 500 євро та сумарна вага яких не перевищує 50 кг. 

Відтак серед незаявлених у митній декларації товарів: жіноче взуття відомих марок «HERMES», «Brunello Cucineli» (приблизна вартість яких в інтернет-мережі понад тисячу євро), дамські сумочки торгових марок: «Saint Laurent» (1800 євро), «Fendi» (1600 євро), «CHANEL» (5200 євро), чохол для телефону «CHANEL» (1200 євро), а також 76 шт різних біологічних добавок та 48 шт сенсорних датчиків для виміру глюкози в крові, загальна вартість яких понад 4 тисячі євро. Очевидно, що товар ввозився в Україну з комерційною метою і з уникненням сплати всіх митних платежів.

Перевізник відмовився визнавати виявлений товар своєю власністю. Митникам сказав, що перевозив його із Франції в Чернівці на прохання малознайомих людей.

Інспектори склали відносно водія протокол про порушення митних правил за статтею 472 Митного кодексу України, яка тягне за собою накладення штрафу в розмірі 100% вартості цих товарів та їх з конфіскацію. Остаточну оцінку незадекларованому товару визначить спеціаліст-експерт, а суд вирішить подальшу долю брендів.

Пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

27 квітня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів