Богдан Андріїв зустрівся з Генеральним консулом Словацької Республіки в Ужгороді

Богдан Андріїв зустрівся з Генеральним консулом Словацької Республіки в Ужгороді
Ужгородський міський голова Богдан Андріїв зустрівся сьогодні з Генеральним консулом Словацької Республіки в Ужгороді Паволом Панісом. У зустрічі також взяли участь консул з економічних питань Генерального консульства Словацької Республіки в Ужгороді Даніел Цабан, заступник міського голови Василь Пинзеник, начальниця управління міжнародного співробітництва та інновацій Ужгородської міської ради Вікторія Тарахонич, начальниця відділу міжнародного співробітництва Вікторія Білас.

 

Пан консул насамперед подякував міському голові за підтримку загальноосвітньої школи №4 із вивченням словацької мови. «Велика радість бачити, як школа розвивається, які хороші умови для навчання мають діти. Розумію, що без належної підтримки міської влади цього б не було, щиро вдячний за це. Генеральне консульство Словацької Республіки також підтримує навчальний заклад, нещодавно придбали у школу новий комп’ютерний клас, завдяки чому якість навчання буде ще кращою», – сказав Павол Паніс і високо оцінив можливість навчатися в Ужгороді мовами нацменшин.

«Освіта для міської влади є одним із пріоритетних напрямів, їй приділяють велику увагу, зокрема оновленню матеріально-технічної бази, ремонтам шкіл та дитсадків. У всіх закладах хороші умови для навчання дітей та роботи педагогів», – додав Богдан Євстафійович і відзначив, що йому дуже приємна оцінка Генерального консула.

Міський голова підкреслив, що Ужгород цінує хороші партнерські стосунки зі словацькими містами-побратимами Кошице та Міхаловце. Спільно із словацькими партнерами реалізували багато грантових проєктів, і зараз місто також має спільний проєкт із Кошище із розробки високоякісної транспортної моделі для Ужгорода та оптимізації громадського транспорту.

Йшлося під час зустрічі й про відновлення роботи аеропорту в Ужгороді. Павол Паніс зазначив, що Словаччина приділяє серйозну увагу цьому питанню і зацікавлена у роботі ужгородського летовища. Додав, що мав із цього приводу зустріч у Кошице, де зараз працюють над технічною документацією, питаннями використання спільного повітряного простору та іншими, які необхідно вирішити, щоб аеропорт працював. Ефективною може бути і співпраця Кошицького та Ужгородського аеропортів, і загалом керівництво аеропорту в Кошице відкрите до співпраці із авіакомпаніями з України. До речі, незважаючи на пандемію коронавірусу, послугами аеропорту в Кошице минулого року скористалися понад 600 тисяч пасажирів.

Богдан Андріїв запевнив, що міська влада готова, у межах своєї компетенції, максимально сприяти у відновленні регулярного авіасполучення, подякував словацькій стороні за підтримку.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

27 квітня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів